Chelsea wint met moeite van Newcastle, zege voor Fulham

26 augustus 2018, 18:55

Chelsea heeft met veel pijn en moeite ook de derde wedstrijd in de Premier League gewonnen onder leiding van Maurizio Sarri. The Blues hadden een eigen doelpunt van Newcastle United-verdediger DeAndre Yedlin vlak voor tijd nodig om de drie punten te pakken. Even daarvoor had Joselu de benutte strafschop van Eden Hazard nog ongedaan gemaakt.

Ook zonder zijn late eigen doelpunt was Yedlin overigens de meestbesproken man geweest. Uit zijn voorzet maakte Joselu namelijk drie minuten voor tijd de gelijkmaker, maar het leek alsof Yedlin eerst zijn tegenstander een forse elleboogstoot gaf (zie video onder). De arbiter keurde de treffer desondanks goed, waardoor Chelsea voor het eerst deze competitie punten leek te verspelen, nadat het via Hazard een kwartier voor tijd op voorsprong was gekomen.

Zo ver kwam het echter niet, want nadat de bal vanaf links werd ingebracht, kon Marcos Alonso in de verre hoek schieten. Zijn poging werd nog licht aangeraakt door Yedlin, maar was anders ook in het doel gevlogen. Door die treffer nestelt Sarri zich met Chelsea naast Liverpool én Watford aan kop van de Premier League.

{image[328367][right-half][]}Fulham - Burnley 4-2

Bij het andere duel in de Premier League was een stuk meer spektakel: tussen de ploegen die nog geen enkel en slechts een punt hadden verzameld in de Premier League was het vanaf de eerste minuut spannend. Jean Michaël Seri opende het bal met een heerlijke trefferwaarna Jeffrey Hendrick niet veel later gelijkmaakte. Een dubbelslag van Aleksandar Mitrovic binnen twee minuten na ruim een half uur zorgde voor de 3-1 voorsprong, die dankzij een goal James Tarkowski wel continu in gevaar bleef.

Uiteindelijk trokken Timothy Fosu-Mensah en consorten de zege wel over de streep, mede dankzij een late treffer van Andre Schurrle, waardoor de promovendus van de laatste plaats verdwijnt. Het Burnley van voormalig AZ'er Johann Berg Gudmundsson, die na twintig minuten uitviel, heeft na drie duels slechts één punt, waardoor er wat zorgen zijn voor de verrassing van afgelopen jaar.

Ben jij de beste voetbalkenner van FCUpdate.nl? Speel dan mee GRATIS mee in onze subleague als voetbalmanager en win mooie prijzen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen