De Jong vond FC Utrecht niet sterk genoeg voor de overwinning

26 augustus 2018, 17:47

FC Utrecht stelde zondagmiddag teleur tegen VVV-Venlo, door in eigen huis te blijven steken op een remise. Toch was dat volgens trainer Jean-Paul de Jong een terechte uitkomst, omdat zijn ploeg niet sterk genoeg was om door te drukken tegen de Limburgers. "We waren niet bij machte om de overwinning en drie punten hier in Utrecht te houden", sprak de coach.

Op de clubsite keek hij terug op het duel met VVV-Venlo. "Ik denk dat we heel tevreden kunnen zijn over de eerste helft. Het spel pakte uit zoals we dat van tevoren hadden verwacht. Wij aan de bal, hoog baltempo en van kant naar kant moeten spelen om kansen te creëren. De momenten dat er even geen mogelijkheden waren en we balverlies leden, zaten we er direct kort op en konden we goed de tweede bal veroveren." De wonderschone treffer van Nicolas Gavory was het terechte gevolg.

In de tweede helft kwam VVV-Venlo echter terug in het duel. De Jong: "Als je de wedstrijd nu zo terugkijkt, hadden we wellicht in die eerste helft al voor de 2-0 moeten gaan, omdat je weet dat er in een wedstrijd altijd momenten kunnen zijn die zo'n wedstrijd kunnen beïnvloeden." Een penalty voor VVV-Venlo hielp de gasten langszij, waarna FC Utrecht probeerde om voor de zege te gaan.

"Daar hebben we wel op geanticipeerd met het inbrengen van Simon Makienok en Timo Letschert, waardoor je ook opportunistische ballen kan gaan geven", legde De Jong zijn wissels uit. Het leverde echter niets op, evenals de invalbeurt van Cyriel Dessers. Al met al is de seizoensstart van FC Utrecht met vier punten uit drie duels aardig, maar zeker niet geweldig.

Ben jij de beste voetbalkenner van FCUpdate.nl? Speel dan mee GRATIS mee in onze subleague als voetbalmanager en win mooie prijzen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen