Utrecht met twee gezichten laat punten liggen tegen VVV

Utrecht met twee gezichten laat punten liggen tegen VVV

26 augustus 2018 – FC Utrecht heeft zondagmiddag in de eigen Galgenwaard teleurgesteld tegen VVV-Venlo. De ploeg van trainer Jean-Paul de Jong wist in de eerste helft niet genoeg afstand te nemen van VVV-Venlo en kreeg na rust de deksel op de neus. Nicolas Gavory opende de score in de eerste helft waarna Tino-Sven Susic in de tweede helft middels een penalty VVV verdiend een punt bezorgde.FC Utrecht ging op voor de tweede thuiswedstrijd op een rij. Vorige week werd er gewonnen van PEC Zwolle en ook vandaag zou er alleen genoegen genomen worden met de volle drie punten. Utrecht begon zonder de geschorste Joris van Overeem aan de wedstrijd, maar leek hem niet bepaald te missen. Othman Boussaid, het 18-jairge talent, maakte zijn debuut op de plek van Van Overeem en maakte direct indruk in de openingsfase van de wedstrijd. De kleine Belg combineerde en dribbelde er vrolijk op los aan de rechterkant, samen met opkomende back Sean Klaiber moest VVV alle zeilen bij zetten om niet al vroeg tegen een achterstand aan te lopen.


De eerste kansen werden nog gemist door Sander van der Streek,maar halverwege de eerste helft was het dan toch raak voor de Domstedelingen. Waar VVV keeper Lars Unnerstall nog redde op verschillende pogingen, was het Fransman Nicolas Givory die Unnerstall het nakijken gaf. Met een werkelijk schitterende pegel van een meter of 25 in de kruising zette hij zijn ploeg op voorsprong. Utrecht leek niet tevreden met deze voorsprong en ging op zoek naar de tweede treffer. Boussaid en Klaiber vonden elkaar opnieuw aan de rechterkant en laatstgenoemde gaf een lage voorzet richting spits Kerk, hij leek de bal voor het inschieten te hebben maar Unnerstall redde schitterend met zijn voeten. Dit bleek uiteindelijk een dure misser te worden voor FC Utrecht. VVV kwam er in de eerste helft weinig aan te pas en werd alleen gevaarlijk met een vrije trap en een afstandsschot van Susic.

In de tweede helft kwam er een heel ander VVV uit de kleedkamer en al binnen een minuut kwamen de bezoekers langszij. Ralf Seuntjens werd onderuit gehaald in de zestien meter en uitblinker in de tweede helft Tino-Sven Susic verzilverde dit buitenkansje. Utrecht leek het hierdoor even helemaal kwijt te zijn. VVV drong verder aan en via een lange inworp leek invaller Jonathan Opoku de tweede Limburgse treffer te kunnen maken, echter schoot hij van een meter of drie huizenhoog over tot opluchting van de Utrecht-fans.


De kans van de wedstrijd was voor diezelfde Opoku: Van Ooijen zette Opoku vrij voor Utrecht doelman David Jensen, maar hij schoot de bal naast. In de slotfase probeerde Utrecht het nog wel met lange ballen op de invallers Simon Makienok en Cyriel Dessers, maar verder dan afstandsschoten van Klaiber en Boussaid kwam het niet. De Jong zal ontevreden terugkijken op de tweede helft en zal volgende week uit bij Sittard een ander FC Utrecht willen zijn. VVV kan terugkijken op een uitstekende tweede helft en zal met vertrouwen toewerken naar de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen volgende week. Hopelijk voor iedereen met een Utrecht-hart stelt de ploeg met al die aankopen dit keer niet teleur. 

Opstellingen en beoordelingen
FC Utrecht: David Jensen 6; Sean Klaiber 7, Emil Bergström 6,5, Willem Janssen 6, Leon Guwara 7; Urby Emanuelson 5 (61. Timo Letschert 6), Othman Boussaid 7, Nicolas Gavory 6,5; Simon Gustafson 5,5 (61. Simon Makienok 6) , Sander van der Streek 5, Gyrano Kerk 5 (79. Cyriel Dessers -)

VVV-Venlo: Lars Unnerstall 7; Christian Kum 6, Nils Röseler 6,5, Jerold Promes 7, Roel Janssen 6; Moreno Rutten 6, Danny Post 6,5, Tino-Sven Susic 7,5; Jay-Roy Grot 5 (46. Jonathan Opoku 7), Ralf Seuntjens 5,5, Martin Samuelsen 5 (65. Peter van Ooijen 6,5).

Man of the Match: Tino-Sven Susic.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 18 januari 2021

  2. zondag 17 januari 2021