Sofyan Amrabat valt in en ziet Brugge winnen van Anderlecht

26 augustus 2018, 16:21

Met de Nederlanders Stefano Denswil, Ruud Vormer en Arnaut Groeneveld in de basis en aankoop Sofyan Amrabat als invaller heeft Club Brugge gewonnen van koploper Anderlecht. De blauw-zwarten waren in eigen huis te sterk en wippen door de overwinning over Anderlecht heen: 2-1.

De gasten waren het seizoen juist perfect begonnen. Met vier overwinningen uit net zo veel wedstrijden was Anderlecht als enige ploeg nog puntloos in de Belgische competitie. Al snel bleek dat daar op bezoek bij Brugge verandering in kon komen, want in de derde minuut zette Emmanuel Dennis de Bruggenaren op voorsprong.

Knowlegde Musona zorgde na twintig minuten voor de 1-1, maar via Hans Vanaken ging Club Brugge toch rusten met een voorsprong. Ook na rust hield Brugge de voorsprong was. Sofyan Amrabat kwam halverwege de tweede helft binnen de lijnen en maakte zo zijn eerste minuten. Bij Anderlecht kwam oud-PSV'er Zakaria Bakkali nog in het veld, maar ook hij kon niet voor een puntje zorgen.

Brugge wipt door de driepunter over Anderlecht heen. Het heeft nu 13 punten uit een handvol wedstrijden. Anderlecht volgt met één puntje minder.

Ben jij de beste voetbalkenner van FCUpdate.nl? Speel dan mee GRATIS mee in onze subleague als voetbalmanager en win mooie prijzen!