Eiting: "Ik weet niet altijd wanneer ik ga starten of invallen"

26 augustus 2018, 10:46

Carel Eiting speelde zaterdag negentig minuten mee in de thuiswedstrijd tegen FC Emmen. Het jeugdexponent van Ajax is blij met zijn kansen bij de Amsterdammers en ziet het niet perse als een nadeel dat hij niet altijd speelt: "Het zorgt ervoor dat ik heel scherp moet blijven."

Met Eiting als basisspeler beleefde Ajax een zorgeloze avond in de Johan Cruijff ArenA. Promovendus Emmen bleek duidelijk een maatje te klein (5-0), waardoor Ajax krachten kon sparen voor de return tegen Dinamo Kiev. "De snelle openingstreffer van Hakim (Ziyech, red.) maakt het een lekkere wedstrijd", blikt Eiting terug op de website van de club.

Ondanks vroege treffer bleef Ajax gretig op zoek naar doelpunten. "Na een voorsprong kan het spel wat statische worden, maar tegen Emmen gingen we voor die extra doelpunten." Met een assist op Klaas-Jan Huntelaar droeg de middenvelder ook bij aan de uitslag: "Klaas Jan staat er bekend om dat hij altijd scherp is op voorzetten in de zestien. Geen verkeerde spits, die Huntelaar."

Tegen Kiev zat Eiting nog op de bank, terwijl hij vorige week tegen VVV inviel. Hij vindt het niet erg dat hij nog niet elke week basisspeler is. "Het zorgt ervoor dat ik heel scherp moet blijven. Ik weet niet altijd wanneer ik ga starten of invallen, dus ik zorg dat ik altijd scherp ben om het team te helpen."

Ben jij de beste voetbalkenner van FCUpdate.nl? Speel dan mee GRATIS mee in onze subleague als voetbalmanager en win mooie prijzen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen