Streppel vindt zijn voormalige pupil Larsson beter bij Ajax passen

26 augustus 2018, 12:07

Het wil dit seizoen nog niet echt vlotten met Feyenoord. De Rotterdammers zijn al uitgeschakeld in Europa en liepen in de competitie averij op tegen De Graafschap. Ook buitenspeler Sam Larsson komt nog niet uit de verf en zijn ex-coach Jurgen Streppel weet waarom. "Hij past eigenlijk beter bij Ajax."

Het duo werkte samen bij sc Heerenveen, toevallig de club waar Feyenoord zondag tegen voetbalt. Of Larsson in de basis staat, is nog niet zeker. De Zweed oogt, net als meerdere Feyenoorders, erg wisselvallig en is in Rotterdam nog niet de speler die in Friesland menig back doldraaide.

In gesprek met de NOS blikt Streppel terug op de samenwerking met de buitenspeler: "Bij ons was hij ook niet altijd top, al droop de klasse er wel vanaf. Hij wilde zo graag een stap hogerop, dat hij bij ons elke wedstrijd wilde laten zien dat hij de beste was. Dat lukt natuurlijk niet altijd en dan werd hij boos."

De Zweed heeft nog een contract voor drie jaar in De Kuip, maar als het aan Streppel lag, had hij voor een andere club binnen de Nederlandse landsgrenzen gekozen. "Hij moet het hebben van combinatievoetbal. Ze zullen het in De Kuip niet willen horen, maar hij past eigenlijk beter bij Ajax."

Volgens Streppel staat de klasse van Larsson buiten kijf: "Hij kan een wedstrijd met één actie beslissen. Als hij blijft zoeken naar die acties, dan komen ze vanzelf. Dan is het een kwestie van tijd tot hij uit deze fase is."

Larsson en Feyenoord reizen zondag af naar Friesland. Daar wacht sc Heerenveen. De aftrap is om 14.30 uur. 

Ben jij de beste voetbalkenner van FCUpdate.nl? Speel dan mee GRATIS mee in onze subleague als voetbalmanager en win mooie prijzen!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen