Henk de Jong: "Hebben met z'n allen mond vol van VAR"

Henk de Jong: "Hebben met z'n allen mond vol van VAR"

26 augustus 2018 – De Graafschap-trainer Henk de Jong trok na afloop van de verloren thuiswedstrijd tegen FC Groningen (0-1) een paar pijnlijke conclusies. Volgens de Friese coach kan zijn ploeg op dit moment niet beter. Ook liet hij zich uit over de VAR: "Een scheidsrechter moet gewoon fluiten als er een harde overtreding wordt gemaakt."De oefenmeester was boos op de arbitrage, die niet ingreep toen De Graafschap-middenvelder Erik Bakker in de slotfase met een blessure aan de enkel naar de kant moest. "We hebben met z'n allen de mond vol van de VAR", moppert de coach tegenover De Gelderlander. "Maar een scheidsrechter moet gewoon fluiten als er een harde overtreding wordt gemaakt."

Verder baarde het spel van zijn ploeg De Jong zorgen, want het merendeel van de wedstrijd was zijn ploeg de mindere ten faveure van FC Groningen. "Ik vond ons te timide. Er zat te weinig snelheid in. We moeten sneller denken en handelen. Pas na een uur drongen we meer aan en gingen we in een resultaat geloven."

Door de nederlaag in eigen huis staat De Graafschap op drie punten uit drie wedstrijden. Vrijdag wacht de clash met medepromovendus FC Emmen.

Ben jij de beste voetbalkenner van FCUpdate.nl? Speel dan mee GRATIS mee in onze subleague als voetbalmanager en win mooie prijzen!

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 23 september 2019

  2. zondag 22 september 2019