PSV-coach Van Bommel: "Zijn wel mooie overwinningen"

26 augustus 2018, 08:51   Bijgewerkt: 26 augustus 2018, 09:08

PSV-coach Mark van Bommel zag dat zijn ploeg voor de derde keer in acht dagen tijd in de slotfase met de winst aan de haal ging. De oefenmeester was zichtbaar opgelucht, maar toonde zich ook kritisch. "Eigenlijk zou je op basis van de tweede helft blij moeten zijn geweest als je gelijk had gespeeld."

Na ontsnappingen tegen Fortuna Sittard (goal Dante Rigo in blessuretijd) en BATE Borisov (late treffer van Donyell Malen) was dit keer PEC Zwolle het slachtoffer van een Houdini-act van Eindhovense makelij. Van Bommel liet tegenover de NOS zijn licht op de wedstrijd en zijn ploeg schijnen. "Dit zijn wel mooie overwinningen. Het mooie aan dit team is dat ze geloof houden en niet opgeven. Na de gelijkmaker gaven wij niet op. We kregen de wedstrijd terug in handen omdat de spelers van PEC er doorheen zaten."

Ondanks de overwinning was het ook ruimte voor kritiek van de coach. "Ons begin is niet goed, maar daarna krijgen we een aantal kansen en is er tot de rust weinig aan de hand." Na de fraaie gelijkmaker van Vito van Crooy veranderde het spelbeeld, zag Van Bommel. "Wij wilden in de tweede helft druk zetten, maar PEC voetbalde zich daar onderuit."

Een gelijkspel leek in de maak, maar de kansenregen van PEC werd niet op het scorebord uitgedrukt. Toen dook Luuk de Jong in de 93e op in de Zwolse zestien: 1-2. "Eigenlijk zou je op basis van de tweede helft blij moeten zijn geweest als je gelijk had gespeeld", vond Van Bommel. "Daarom mogen we van geluk spreken dat we hem nog maken."

Ben jij de beste voetbalkenner van FCUpdate.nl? Speel dan mee GRATIS mee in onze subleague als voetbalmanager en win mooie prijzen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen