FC Groningen sluit roerige week af met eerste zege

FC Groningen sluit roerige week af met eerste zege

25 augustus 2018 – Twee week lang was het kommer en kwel bij FC Groningen, maar in een met hoosbuien geteisterd Doetinchem heeft de club uit het noorden zaterdagavond haar eerste drie punten geboekt. Met een omgegooid elftal liep het niet ineens een stuk beter, maar dankzij basisdebutant Michael Breij werd de voorsprong gegrepen en uiteindelijk niet meer weggegeven. De Graafschap zat geen moment lekker in de wedstrijd en ook het slotoffensief leverde niet de zo begeerde gelijkmaker op.Na twee teleurstellende optredens en evenzoveel verliespartijen gooide trainer Danny Buijs zijn basisopstelling om. Breij, Mateo Cassierra, Ludovit Reis en Tim Handwerker begonnen voor het eerst dit seizoen aan een wedstrijd namens De Trots van het Noorden. Mimoun Mahi (geblesseerd), Tom van de Looi, Jesper Drost en Tom van Weert (allen gepasseerd) kostte dit hun plek. Van Weert en Drost waren zo teleurgesteld over hun aanstaande reserverol dat ze zelfs de club willen verlaten en daardoor niet mee mochten reizen naar Doetinchem.

In ditzelfde Doetinchem heerst in vergelijking met in Groningen een serene rust. De eerste wedstrijd op De Vijverberg werd even verrassend als overtuigend gewonnen van Feyenoord, maar vorige week werd er wel dik verloren op bezoek bij NAC Breda (3-0). In vergelijking met die wedstrijd was er één wijziging: Youssef El Jebi moest plaatsmaken voor Mohamed Hamdaoui. Met drie punten meer dan de bezoekers begon De Graafschap met vertrouwen aan het tweede thuisduel.

De ploeg van trainer Henk de Jong wilde met veel druk vooruit spelen, maar in de praktijk kwam dit er maar matig uit. Het veldspel was ondermaats en Groningen speelde de lange bal om onder de druk uit te komen. Voetballend zag het er bij Groningen verder ook niet goed uit, waardoor een rommelige wedstrijd ontstond. Breij onderscheidde zich nog het meest, door vaak het initiatief te nemen bij het drukzetten en enkele keren de bal te veroveren.

Nadat Mike te Wierik de bal er van dichtbij niet inkreeg na een corner, was het Breij die in de dertiende minuut dichtbij de 0-1 kwam. Zijn schot ging maar net naast. Verder waren er over en weer weinig kansen te noteren. Het Groningse centrale duo Te Wierik en Samir Memisevic stond goed, terwijl de vele voorzetten die door de Groningers werden geproduceerd weinig opleverden. Vlak voor rust pakte Groningen toch de voorsprong, uitgerekend uit een voorzet. De nieuwe linksback Handwerker had een mooie voorzet in huis, die via de grond knap binnengekopt werd door Breij.

In de tweede helft ging het alsmaar beter lopen bij Groningen, terwijl bij de thuisclub steeds minder lukte. Groningen en Buijs hebben de laatste twee week veel over zich heen gekregen, maar leken door de voorsprong vleugels te krijgen. Breij had een goed schot in huis, Cassierra kreeg een goede kans en ook Doan trof geen doel toen hij ruimte had. De bezoekers zetten dus aan, maar de 0-2 bleef uit. De Graafschap werd in leven gehouden, maar creëerde te weinig om de gelijkmaker af te dwingen.

Ook in de slotfase kwamen De Superboeren lang niet verder dan een verdekt schot van Stef Nijland, die de hele wedstrijd speelde tegen zijn oude club. Invaller Jordy Thomassen miste nog een dot van een kans, maar Sergio Padt keerde van dichtbij. Groningen sleepte zodoende haar eerste overwinning van het seizoen binnen, terwijl De Graafschap op drie punten blijft staan. Voor de vele meegereisde fans vanuit Groningen wacht een fijne reis terug naar huis en ze zullen hopen dat hun club nu in de lift omhoog zit.

De opstellingen en beoordelingen*

De Graafschap: Hidde Jurjus 5.5; Myenty Abena 3 (84. Jordy Thomassen -), Sven Nieuwpoort 4.5, Ted van de Pavert 4, Leeroy Owusu 5; Jordy Tutuarima 4.5 (46. Robert Klaasen 5), Erik Bakker 5, Stef Nijland 5.5; Daryl van Mieghem 5, Fabian Serrarens 4.5, Mohamed Hamdaoui 4 (57. Furdjel Narsingh 5).

FC Groningen: Sergio Padt 6; Deyovaisio Zeefuik 5.5, Mike te Wierik 8, Samir Memisevic 7.5, Tim Handwerker 6.5; Django Warmerdam 6, Ritsu Doan 6, Ludovit Reis 7; Michael Breij 7.5 (73. Tom van de Looi -), Mateo Cassierra 6 (63. Ahmad Mendes Moreira 6), Ajdin Hrustic 6.5 (84. Jeffrey Chabot -).

Man of the match: Mike te Wierik
*: Spelers moeten ten minste twintig minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Ben jij de beste voetbalkenner van FCUpdate.nl? Speel dan mee GRATIS mee in onze subleague als voetbalmanager en win mooie prijzen!

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 20 juni 2019

  2. woensdag 19 juni 2019

  3. dinsdag 18 juni 2019