Arsenal heeft eerste zege binnen, Aké is trefzeker

25 augustus 2018, 18:08   Bijgewerkt: 25 augustus 2018, 18:39

Arsenal heeft na de nederlagen tegen Manchester City en Chelsea de eerste overwinning van het nieuwe seizoen binnen. De Londendaren waren zaterdagmiddag met 3-1 te sterk in de derby tegen West Ham United. Spektakel was er bij Bournemouth - Everton (2-2), waar twee rode kaarten vielen en Nathan Aké een doelpunt maakte.

Arsenal - West Ham United 3-1

Arsenal mag dan de eerste punten van het seizoen binnen hebben, het duel met West Ham United geeft voldoende stof tot nadenken. De defensie van Arsenal oogde uiterst kwetsbaar. Vooral in de eerste helft was bijna iedere aanval van The Hammers gevaarlijk. De 0-1 van Marko Arnautovic was dan ook geen verrassing. Hij combineerde met Felipe Anderson makkelijk door de verdediging en drukte randje zestien af. Het antwoord van Arsenal, dat zonder de zieke Mesut Özil speelde, was wel adequaat. Hector Bellerin bereikte de achterlijn en zijn voorzet kwam met wat geluk in de voeten van Nacho Monreal, die Arsenal aan een snelle gelijkmaker hielp. In de tweede helft kregen The Gunners het middenveld beter in handen en namen de problemen iets meer af. Ook volgde de voorsprong. Issa Diop tikte een schot van invaller Alexandre Lacazette achter zijn eigen doelman. Arsenal mocht van geluk spreken dat het bij 2-1 bleef, want West Ham was in de slotfase nog een paar keer akelig dichtbij. Diep in blessuretijd maakte Danny Welbeck aan alle onzekerheid een einde: 3-1.

Bournemouth - Everton 2-2

Bournemouth en Everton zorgden voor een spektakelstuk. Ook Aké had een belangrijk aandeel in het duel, waarin beide ploegen een rode kaart ontvingen. Eerst werd Richarlison, die al drie keer scoorde voor Everton, van het veld gestuurd. Hij ging met zijn hoofd naar die van Adam Smith, die later zelf ook in moest rukken. Everton leek daar het minste last van te hebben, want via Theo Walcott en Michael Keane kwam het na ruim een uur op een 0-2 voorsprong. Maar Bournemouth knokte zich in vier minuten terug. Joshua King benutte in de 75ste minuut een strafschop, waarna Aké de wederopstanding compleet maakte. De Oranje-international was attent bij een kopbal die op de paal belandde. Van dichtbij werkte hij de gelijkmaker in het doel en die goal leverde The Cherries een puntje op.