Pierie blij met speeltijd: "Ben nog niet uitgeleerd bij Heerenveen"

25 augustus 2018, 12:54

Kik Pierie is pas achttien jaar, maar al niet meer weg te denken uit de basis van sc Heerenveen. Precies een jaar geleden maakte hij zijn debuut in de Eredivisie en hij stond zijn basisplaats niet meer af. Hij koestert wat hij heeft in Friesland.

De verdediger speelde vorig seizoen alles bij Heerenveen en is ook dit seizoen onder de nieuwe trainer Jan Olde Riekerink basiskracht. Het kan snel gaan, weet hij inmiddels. Vorig jaar maakte hij op 26 augustus zijn debuut tegen ADO Den Haag. "Het vorige seizoen was top. Natuurlijk, er kunnen altijd dingen beter, maar als iemand me van te voren verteld had dat ik eenendertig wedstrijden zou gaan spelen, dan had ik daar zonder te twijfelen mijn handtekening onder gezet", blikt hij terug in het Friesch Dagblad.

Hij is nog gelukkig bij Heerenveen, waar hij momenteel als linksback fungeert. "Op een gegeven moment heb je echter je doel bereikt en wil je meer. Ik heb mijn debuut gemaakt en veel wedstrijden in de eredivisie gespeeld. Nu is het zaak om stabieler te worden, elke week goed te presteren." Aan een transfer denkt hij nog niet. "Als er iets concreet is, dan hoor ik het wel. Toen de nieuwe trainer kwam, was het gevoel bovendien meteen goed. Ik denk niet dat ik al uitgeleerd ben bij Heerenveen."

Ben jij de beste voetbalkenner van FCUpdate.nl? Speel dan mee GRATIS mee in onze subleague als voetbalmanager en win mooie prijzen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen