Siem de Jong is zelfkritisch: "Heb te weinig laten zien"

Siem de Jong is zelfkritisch: "Heb te weinig laten zien"

25 augustus 2018 – Dit seizoen zou Siem de Jong geen grote rol van betekenis gaan spelen bij Ajax, waardoor hij eieren voor zijn geld heeft gekozen. De aanvaller streek deze week neer bij Sydney FC, waar hij wel minuten hoopt te maken. De zesvoudig international beseft dat hij in Amsterdam niet heeft laten zien wat er van hem verwacht werd.De 29-jarige De Jong tekende in 2017 bij Ajax, dat hem toen overnam van PSV. "Het was de bedoeling om basisspeler te worden. Ik kende de technische staf grotendeels en de nieuwe hoofdtrainer Marcel Keizer gaf me ook wel kansen", blikt hij terug tegenover De Volkskrant. Keizer werd echter vervangen door Erik ten Hag en dat hielp De Jong niet. "Speel je een serie wedstrijden, dan kom je beter in vorm en zit je ook beter in je vel. In de wedstrijden die ik speelde, heb ik te weinig laten zien. En dan staat er een ander."

De Jong zou bij Ajax derde spits zijn, achter Klaas-Jan Huntelaar en Kasper Dolberg. Hij beseft dat het zwaar is om op dit moment te knokken voor een basisplaats in Amsterdam. "De individuele kwaliteit is bij Ajax misschien nu wel hoger dan in die jaren dat we vier keer op rij kampioen werden. In de laatste Europese wedstrijden werd ook weer een heel hoog niveau gehaald. Het zou moeilijk worden om me daartussen te spelen. Hoewel ik de overtuiging heb nog steeds zo goed te kunnen zijn als in mijn eerste Ajax-periode."

Ben jij de beste voetbalkenner van FCUpdate.nl? Speel dan mee GRATIS mee in onze subleague als voetbalmanager en win mooie prijzen!

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 14 juli 2020

  2. maandag 13 juli 2020