Twente speelt gelijk bij Helmond: "Typisch de Eerste Divisie"

25 augustus 2018, 08:41   Bijgewerkt: 25 augustus 2018, 09:15

Na de winst op Sparta Rotterdam heeft FC Twente vrijdag in de tweede speelronde van de Eerste Divisie met 2-2 gelijkgespeeld bij Helmond Sport. Trainer Marino Pusic is niet ontevreden en beseft dat het duel alle kanten op had kunnen gaan.

Twente kwam na rust op achterstand, knokte zich terug en kwam weer op achterstand. Een doelpunt in blessuretijd hielp het team aan een punt. "Ondanks de late 2-1 van Helmond Sport geloofde ik er nog in", zegt Pusic tegen RTV Oost. "We hebben ons twee twee keer teruggeknokt en karakter en veerkracht getoond met z'n allen. Het is dan ook een dik verdiend punt."

Dat Helmond kort voor het einde de 2-1 maakte, vindt de coach typerend. "Dit is typisch de Eerste Divisie. Op het moment dat wij de trekker over moeten halen en de kansen moeten benutten, scoren zij. Bij ons kwam telkens de laatste pass niet aan, dan kan het gebeuren dat je achterin weleens niet goed staat."

Twente hoopte te winnen bij Helmond, maar Pusic kan leven met een punt. "De ploeg heeft ontzettend veel initiatief en energie in de wedstrijd gelegd. Ik kan de jongens dan ook niets kwalijk nemen. Maar puntenverlies was niet nodig geweest. We hebben zoveel kansen gecreëerd, maar we hadden het eerder moeten beslissen. Dat doen we niet en dus mogen we blij zijn met een gelijkspel", besluit hij.

Ben jij de beste voetbalkenner van FCUpdate.nl? Speel dan mee GRATIS mee in onze subleague als voetbalmanager en win mooie prijzen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen