Groenendijk: "Ik heb net de beelden bekeken, het blijft moeilijk"

24 augustus 2018, 23:31

Alfons Groenendijk stond vorige week vooraan met zijn kritiek op de VAR, vandaag (vrijdag) tegen Fortuna Sittard was de videoref ADO Den Haag goedgezind. De VAR greep niet in na een makkelijk gegeven strafschop door arbiter Dennis Higler. ADO pakte dankzij de 3-1 overwinning de eerste drie punten van het seizoen.

"Misschien was ik iets te emotioneel. Maar drie goals waren wat ons betreft niet in orde", zegt Groenendijk tegen FOX Sports over het duel van afgelopen zondag met Heracles Almelo. Waar de trainer zich vijf dagen geleden benadeeld voelde, zat het tegen Fortuna mee. Elson Hooi ging makkelijk over het been van zijn tegenstander en Higler wees naar de stip, waarbij de VAR niet van zich liet horen.

Groenendijk: "Ik heb nu net de beelden bekeken, het blijft altijd moeilijk. Ook als ze in die caravan zitten om uiteindelijk de goede beslissing te nemen. Het blijft mensenwerk. Ik heb ook een tijdje gevoetbald. Als je wordt aangetikt, is het soms niet met het menselijk oog te bekijken. Maar het gebeurt wel. Dan kun je kijken wat je wilt met die camera's, maar je ziet het gewoon niet."

Dat ADO vrijdag als winnaar van het veld afstapte, deed Groenendijk goed. "Een opluchting. We beginnen met twee gespeeld, nul punten. Dan wordt het toch even onrustig. Misschien niet helemaal terecht, maar die overwinning heb je liever binnen. Ik ben hier heel blij mee, vooral voor de spelers. Die werken er hard voor."

Ben jij de beste voetbalkenner van FCUpdate.nl? Speel dan mee GRATIS mee in onze subleague als voetbalmanager en win mooie prijzen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen