Sparta pakt dankzij tiener punten, gelijkspel Twente

24 augustus 2018, 21:54

Het trio degradanten van het afgelopen seizoen zal met gemengde gevoelens terugdenken aan de tweede speelronde. FC Twente pakte in de spectaculaire slotfase een punt op bezoek bij Helmond Sport, terwijl Roda JC met moeite met de overwinning aan de haal ging tegen Almere City. Sparta Rotterdam won ook en pakte zo de eerste punten van het seizoen. De pas achttienjarige Halil Dervisoglu was het goudhaantje op Het Kasteel, want hij maakte allebei de goals.

Helmond Sport – FC Twente: 2-2

Na de succesvolle seizoensouverture tegen Sparta Rotterdam mocht FC Twente het in de Eerste Divisie voor het eerst buitenshuis proberen. Dat viel de Tukkers nog niet mee, want Helmond Sport was in Brabant zeker niet de mindere. Echt grote kansen vielen er voor rust niet te noteren in Helmond, waar Twente aanvallend vrij onmachtig bleek. De thuisploeg was sterker en na bijna een uur voetballen zorgde Furghill Zeldenrust na slecht verdedigen van de Tukkers voor de 1-0. Het bleek het startschot voor een krankzinnige slotfase. FC Twente kwam dankzij een pingel op 1-1, zag in de 88e minuut dat ze de 2-1 moesten slikken en maakte dertig tellen later alweer de gelijkmaker via invaller Jari Oosterwijk. 

Almere City FC – Roda JC: 1-2

In Limburg zullen ze met weinig plezier terugdenken aan de play-offs-wedstrijden tegen Almere City FC. De mannen uit Flevoland zorgden namelijk voor de degradatie van Roda JC. Ook in de reguliere competitie oogde Almere beter, maar Roda zorgde ervoor dat het veldoverwicht van de thuisploeg niet tot uiting kwam op het scorebord. In de tweede helft was het zowaar Roda dat scoorde, met dank aan Mario Engels. Hij heeft nu alle goals van de mannen uit Kerkrade in de Eerste Divisie gemaakt. Almere kwam via Andreias Calcan langszij, maar Roda ging het er uiteindelijk nog met punten vandoor. U raadt het al: Engels was de doelpuntenmaker.

Sparta Rotterdam – FC Volendam: 2-0

Het regende de eerste twintig minuten kansen voor de thuisploeg, die zich wilde revancheren na de nederlaag tegen FC Twente van vorige week. Spits Lars Veldwijk had er wel drie kunnen maken in de openingsfase tegen FC Volendam, maar de oud-speler van PEC Zwolle en FC Groningen was niet gelukkig in zijn actie. Ook Royston Drenthe was dichtbij een goal, maar de linksback schoot een vrije schop net naast. In de tweede helft was het de pas achttienjarige Halil Dervisoglu die de ban brak voor de Spartanen. Het handenbindertje dribbelde naar binnen en vond à la Arjen Robben de verre hoek. Dankzij de tiener boekte de club op Het Kasteel de eerste overwinning van het seizoen, want in de slotfase schoof hij ook nog de 2-0 binnen.

Overige uitslagen:

FC Eindhoven – Go Ahead Eagles: 1-2

FC Den Bosch – RKC Waalwijk: 2-3

Jong Ajax – FC Dordrecht: 5-2

SC Cambuur – Jong AZ: 2-1

Telstar – MVV Maastricht: 0-1

TOP Oss – Jong PSV: 4-1

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen