Steijn: "Ons spel anders dan vorig seizoen, toen meer diepgang"

24 augustus 2018, 19:37

Maurice Steijn is tevreden over hoe het elftal van VVV-Venlo draait. De Limburgers openden het seizoen met een overwinning bij Willem II (0-1) en verloren zaterdag nipt van Ajax (0-1). De trainer heeft dan ook geen reden om zondag tegen FC Utrecht te sleutelen aan zijn ploeg. Hoogstens zorgen tactische overwegingen voor wat verschuivingen.

Dat deed Steijn ook tegen Ajax. Tino Susic, die tegen Willem II in de basis speelde, zat tegen de Amsterdammers op de bank. "Het gaat altijd om details, om tactische zaken die spelen", zegt Steijn op de website van VVV. "We hebben de mogelijkheden om te variëren, dus daar maken we dan gebruik van. In het belang van de balans in het elftal."

Vorig seizoen voelde VVV zich goed in uitwedstrijden. Op vreemde bodem pakte de equipe van Steijn de meeste punten. "Maar ons spel is anders dan vorig seizoen. Toen hadden we meer diepgang, werd sneller de diepte gezocht. Daar moeten we nu wat meer in gaan variëren", aldus de keuzeheer, die Utrecht een sterke ploeg vindt. "Hun beleid klopt. Elk jaar vertrekt een aantal spelers, maar ze slagen er ook in om weer sterke nieuwe spelers te halen. Utrecht uit is voor elke ploeg in Nederland een lastige wedstrijd."

Lees ook: De Jong: "VVV-Venlo kan het ons heel moeilijk maken"

Ben jij de beste voetbalkenner van FCUpdate.nl? Speel dan mee GRATIS mee in onze subleague als voetbalmanager en win mooie prijzen!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen