'Gio' over vertrek Ambrabat: "Had hem liever zien blijven"

24 augustus 2018, 14:55

Giovanni van Bronckhorst vindt het jammer dat Sofyan Amrabat de deur achter zich dicht heeft getrokken bij Feyenoord. De trainer had hem graag bij de ploeg gehouden, maar respecteert zijn beslissing. Dat heeft de coach vrijdag aangegeven op de persconferentie in aanloop naar het duel met sc Heerenveen van zondag.

"Het is jammer dat hij vertrekt, maar ik zie het niet als een nederlaag", sprak Van Bronckhorst volgens RTV Rijnmond. "Hij heeft zijn gevoel geuit en voor hem is dit een goede oplossing. Ik had hem hier liever zien blijven, maar wel met de volledige focus. Die was weg. Ik ben niet teleurgesteld in hem, we zijn goed uit elkaar gegaan. Ik wens hem het allerbeste."

Amrabat zat bij Feyenoord op de bank en voelde dus niet de behoefte om zich terug te vechten. "Ik heb zelf in situatie bij Arsenal gezeten dat ik niet speelde. Veel spelers kunnen die rol aan, andere jongens niet. Dat is hoe een speler in elkaar zit." De coach heeft zich ook uitgesproken over de situatie van Jean-Paul Boëtius. "Hij is niet weg en traint met ons mee. Ook met hem heb ik gesprekken gehad. Hij wil het liefste blijven, maar het ligt bij hem anders. Het wordt voor hem een moeilijk verhaal, maar je weet nooit."

Spits Nicolai Jørgensen is nog altijd niet van de partij. "We missen hem, hij heeft nog niet kunnen spelen en meetrainen", vervolgt de coach. "Jørgensen is voor mij wel een basisspeler die niet kan spelen. Zeker de samenwerking met Van Persie was heel goed, dat is nu weggevallen. Gisteren stond hij weer op het veld, dus ik hoop dat hij verdere stappen zet."

Van Bronckhorst verwacht zware middag

Zondag speelt Feyenoord uit tegen Heerenveen. Een lastige wedstrijd, weet de trainer. "We hebben daar goede resultaten geboekt de laatste jaren, maar we hadden het er altijd moeilijk. Wij willen na Excelsior ook drie punten tegen Heerenveen pakken."

Ben jij de beste voetbalkenner van FCUpdate.nl? Speel dan mee GRATIS mee in onze subleague als voetbalmanager en win mooie prijzen!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen