Van Bommel looft De Jong en zal niet volop wisselen tegen PEC

24 augustus 2018, 14:56

Mark van Bommel gaat de opstelling van PSV tegen PEC Zwolle in de Eredivisie niet helemaal omgooien. Hoewel de Eindhovenaren midweeks in actie kwamen in de voorronde van de Champions League en woensdag nog de return moeten spelen, lijkt de coach te kiezen voor grotendeels dezelfde namen als de laatste twee duels. "Ik ben geen trainer die veel wisselt. Alleen tijdens de wedstrijd", vertelde hij.

De selectie van de Eindhovenaren is, ondanks het midweekse treffen met BATE Borisov, wel compleet fit. "Alleen Maximiliano Romero ontbreekt", aldus trainer Mark van Bommel tijdens het persmoment. En Ryan Thomas ligt [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/337318/drama-voor-thomas-zware-blessure-voor-nieuwe-psv-er/,_blank,voorlopig] dus uit de roulatie bij de Eindhovenaren. "Hij is lang geblesseerd. Heel triest voor Ryan. Ik weet niet hoelang dit gaat deuren. We gaan eerst interm kijken of we voor hem een vervanger halen. Maar we zijn ook geen club die zomaar ergens 25 miljoen euro heeft liggen om uit te geven." Érick Gutiérrez was even in beeld voor die plek, wellicht komt hij nu weer in beeld.

Zonder hem gaat PSV op bezoek bij het nog puntloze PEC Zwolle. Geen eenvoudig karwei, beseft Van Bommel. Al was het alleen al vanwege het kunstgras, waarop PSV vorig seizoen zwijnde door een laat doelpunt Isimat-Mirin. "Kunstgrasvoetbal is heel ander voetbal. Voetbal dat we niet na moeten streven. Je ziet andere schoten, tackles, aannames en spelsituaties. Op het gras weet je hoe een bal reageert, op kunstgras niet. Het voetbal is niet natuurlijk meer", aldus Van Bommel, die overigens ook de financiële voordelen van kunstgras wel snapt.

{image[327817][right-half][]}De Jong belangrijk

Verder ging het tijdens het wekelijkse persmoment uiteraard ook over Luuk de Jong. De aanvalsleider van PSV kreeg kritiek na zijn optreden tegen BATE Borisov, waarin hij had moeten scoren, maar kans op kans miste. "Hij is hartstikke belangrijk voor ons. Als je naar de wedstrijd kijkt, zie je dat hij heel belangrijk is voor onze speelwijze", aldus Van Bommel, die zich geen zorgen maakte over de droogte van De Jong. Hij kwam nog niet tot scoren in een officieel duel dit seizoen.

Tegen PEC Zwolle krijgt de aanvaller ongetwijfeld een nieuwe kans. Hoewel de formatie van John van 't Schip nog zonder punten is, verwacht de coach zeker geen makkie. "Na twee nederlagen komt PSV voor PEC Zwolle precies op het juiste moment." Zaterdagavond wordt om 20.45 uur afgetrapt in het MAC³PARK stadion.

Ben jij de beste voetbalkenner van FCUpdate.nl? Speel dan mee GRATIS mee in onze subleague als voetbalmanager en win mooie prijzen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen