Van der Gaag kiest voor Niemczycki; Birighitti mag vertrekken

24 augustus 2018, 12:57

In de derde wedstrijd in de Eredivisie staat bij NAC Breda alweer de derde goalie in het doel: het seizoen begon met Mark Birighitti, werd vervolgd met Arijanet Muric en zal komend weekend met de jonge Karol Niemczycki in het doel aantreden tegen Excelsior. Nood breekt wet in Breda, waar Birighitti in elk geval zal vertrekken komende week.

Dat bevestigt trainer Mitchell van der Gaag tegenover Voetbal International. En omdat Muric werd teruggroepen na de [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/337248/manchester-city-moet-ook-keeper-bravo-flinke-tijd-missen/,_blank,blessure van Claudio Bravo], moet de oefenmeester noodgedongen de jonge Pool in het doel zetten. In de voorbereiding maakte hij overigens ook al minuten. "Tegen AZ vonden we het nog te vroeg om hem te laten spelen, maar hij is er klaar voor. Natuurlijk is hij jong, maar we hebben alle vertrouwen in Karol", aldus de coach.

Balen van het feit dat Muric er niet bij is, doet Van der Gaag uiteraard. Maar daar nog veel langer bij stilstaan doet hij niet. "Feit is dat hij terug is en dat wij verder moeten. Het is in het belang van NAC dat er nu een einde aan de keepersproblematiek komt." Dat zal moeten gebeuren zonder een absolute nummer één, die pas na komend wordt weekend aangetrokken.

Tegen Excelsior, de oude club van Van der Gaag die in de voorbereiding nog met harde cijfers afrekende tegen NAC Breda waar destijds ook Niemczycki keepte, wil NAC de mooie overwinning op De Graafschap logischerwijs een goed vervolg geven. Dat moet het wel nog altijd doen zonder de langdurig geblesseerde Pele van Anholt.

Ben jij de beste voetbalkenner van FCUpdate.nl? Speel dan mee GRATIS mee in onze subleague als voetbalmanager en win mooie prijzen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen