Feyenoord laat Amrabat gaan: "We doen dit met tegenzin"

24 augustus 2018, 10:27

De transfer van Sofyan Amrabat naar Club Brugge is rond. De 22-jarige middenvelder wilde niets liever dan vertrekken bij Feyenoord en heeft vrijdag definitief de overstap gemaakt naar de kampioen van België. Dat berichten beide clubs via de officiële kanalen. Hij tekent in Brugge voor vier jaar.

De periode van Amrabat bij Feyenoord is zodoende uitgelopen op een teleurstelling. Hij werd in 2017 voor zo'n vier miljoen euro overgenomen van FC Utrecht en kwam tot 21 Eredivisie-duels, zes Champions League-duels en drie bekerwedstrijden. In zijn eerste maanden maakte hij zoveel indruk dat hij werd genoemd als potentiële speler van Oranje, maar daarna gleed het talent weg. Naar verluidt laat Feyenoord hem nu voor 2,5 miljoen euro naar Brugge gaan.

Feyenoord meldt dat de international van Marokko 'per se weg wilde'. "Sofyan heeft bij mij maanden lang aangegeven heel veel moeite te hebben met zijn rol bij Feyenoord", legt Martin ven Geel uit. "Dat is heel spijtig te moeten vernemen, omdat concurrentie nu eenmaal bij een topclub hoort. Uiteraard probeer je dat te managen, maar als een speler uiteindelijk per se per direct weg wil, gaat het er uiteindelijk om een oplossing te vinden met altijd het clubbelang voorop en kijkend naar de omstandigheden. Met deze transfersom en de mogelijkheden om in de toekomst nog aanvullende bedragen te ontvangen, hebben we in dit geval deze oplossing gevonden. Niettemin blijft dit een transfer die we bij Feyenoord met tegenzin doen."

De Rotterdammers zijn niet van plan een vervanger voor Amrabat te halen. "Prettig is dat we niet hoeven te reageren. We hebben voldoende middenvelders in de selectie, waaronder een aantal jonge zelfopgeleide spelers die we de ruimte willen geven."

Ben jij de beste voetbalkenner van FCUpdate.nl? Speel dan mee GRATIS mee in onze subleague als voetbalmanager en win mooie prijzen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen