Lukkien verwacht zwaar karwei: "Ajax met afstand de beste ploeg"

24 augustus 2018, 09:10

Dick Lukkien beseft dat hij met FC Emmen een nog zwaarder karwei staat te wachten dan afgelopen weekend: in eigen stadion werd met 1-4 verloren van AZ en ditmaal moet zijn ploeg op bezoek in de Johan Cruijff ArenA. "Ajax is met afstand de beste ploeg in de competitie", laat Lukkien aan duidelijkheid niets te wensen over wie de favoriet is van het aanstaande onderonsje.

"Maar kansen zijn er altijd en daar moeten we voor gaan. We zullen heel gegroepeerd moeten voetballen en veel beter moeten ingrijpen in bepaalde situaties dan tegen AZ. Doe je dat en hou je Ajax lang van het scoren, dan ontstaan er wedstrijden zoals Ajax - Heracles en VVV-Venlo - Ajax", vertelt de coach tegenover RTV Drenthe.

Hoewel FC Emmen vermoedelijk ver achterover gedrukt gaat worden, hoop Lukkien dat hij kan blijven voetballen. Maar zo niet, is er ook een strijdplan. "Of we spelers hebben die plan B kunnen uitvoeren? Als jij vraagt of we spelers hebben die in kunnen zakken en de bal ver en blind naar voren kunnen schieten, dan is mijn antwoord 'ja'. Vorig jaar hadden we daar Josimar Lima voor, maar ik denk dat Tim Siekman dat ook prima kan. Alleen zijn wij bezig om vanuit een constructieve manier te voetballen en dat idee wil ik niet zomaar opgeven."

Erik ten Hag liet eerder al doorschemeren vermoedelijk niet met alle spelers te spelen die ook tegen Dinamo Kiev in actie kwamen. "We zullen kijken welk plan we gaan trekken voor de wedstrijd van zaterdag tegen Emmen. Het heeft er ook mee te maken hoe spelers uit deze wedstrijd zijn gekomen."

Ben jij de beste voetbalkenner van FCUpdate.nl? Speel dan mee GRATIS mee in onze subleague als voetbalmanager en win mooie prijzen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen