Op voorspraak van Van Bommel krijgt PSV veiligere doelen

24 augustus 2018, 00:11

De doelen in het Philips Stadion van PSV zijn vanaf nu veiliger. Op voorspraak van trainer Mark van Bommel zijn de netten vastgemaakt aan een ondergrondse constructie, meldt het Eindhovens Dagblad. Met als voordeel dat spelers zich niet meer kunnen blesseren aan de traditionele doelstangen. Het is bovendien een primeur in de Eredivisie.

Met twee ijzeren palen achter de goal, blijft het net strak hangen. Het nieuwe doel wordt woensdag in het Champions League-duel met BATE Borisov voor het eerst gebruikt. Van Bommel lanceerde het idee in Eindhoven, schrijft het ED. Deze veilige oplossing wordt ook in Duitsland gebruikt bij Bayern München en RB Leipzig.

In het verleden kwam voormalig PSV-doelman Przemyslaw Tyton met zijn hoofd op de doelstang. Hij was vervolgens weken uit de roulatie. Hirving Lozano kwam vorig seizoen ook op het ijzer terecht, toen hij een goal wilde maken. De Mexicaan moest gewisseld worden, maar in tegenstelling tot Tyton liep Chucky geen zware blessure op.

Ben jij de beste voetbalkenner van FCUpdate.nl? Speel dan mee GRATIS mee in onze subleague als voetbalmanager en win mooie prijzen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen