Coëfficiëntenlijst: Nederland loopt iets in op de concurrentie

23 augustus 2018, 23:42

Ajax en PSV hebben met hun Europese zeges op Dinamo Kiev en BATE Borisov goede zaken gedaan op de UEFA-coëfficiëntenlijst. Dankzij deze resultaten is het gat met Denemarken en Oostenrijk verkleind, zij het minimaal. Nederland aast op de elfde plek van Oostenrijk. Deze notering levert over twee jaar vrijwel zeker een rechtstreeks ticket voor de Champions League op.

Nederland staat nog wel dertiende, met daartussen Denemarken. Het Scandinavische land wordt vertegenwoordigd door FC Kopenhagen, Midtjylland en Brøndby IF. Kopenhagen speelde in de voorronde van de Europa League gelijk bij Atalanta (0-0), Midtjylland remiseerde bij Malmö (2-2). Voor Brøndby IF dreigt uitschakeling in de Europa League na de forse 5-2 nederlaag in België bij RC Genk.

Oostenrijk heeft nog twee ploegen in Europa. Red Bull Salzburg strijdt voor een Champions League-ticket. De landskampioen speelde dinsdag gelijk op bezoek bij Rode Ster Belgrado (0-0). Rapid Wien deed in de voorronde van de Europa League goede zaken met de 3-1 overwinning op FCSB, het voormalige Steaua Boekarest.

De stand van zaken

#11 Oostenrijk: 26.550

#12 Denemarken: 25.900

#13 Nederland: 25.533

#14 Griekenland: 24.600

Bron data: Kassies

Ben jij de beste voetbalkenner van FCUpdate.nl? Speel dan mee GRATIS mee in onze subleague als voetbalmanager en win mooie prijzen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen