Luxemburgs Dudelange ruikt poulefase van Europa League

23 augustus 2018, 22:48

Het Luxemburgse F91 Dudelange is hard op weg geschiedenis te schrijven. De veertienvoudig landskampioen staat op het punt zich te kwalificeren voor de poulefase van de Europa League. Dat lukte een club uit de dwergstaat nog nooit. Dudelange klopte donderdagavond het Roemeense Cluj met 2-0.

Voor Dudelange begon het Europees avontuur in de eerst voorronde van de Champions League, waarin het Hongaarse Videoton - tegenwoordig MOL Vidi - over twee wedstrijden nipt te sterk was. Het kwalificatietoernooi van de Europa League werd een stuk succesvoller. Dudelange klopte Drita uit Kosovo en stuntte in de derde voorronde tegen Legia Warschau. Ook in de beslissende play-offs gaat het sprookje door.

Dudelange won donderdagavond met 2-0 van Cluj en kan de poulefase van de Europa League ruiken. In de tweede helft namen de Luxemburgers afstand van de bezoekers uit Roemenië. David Turpel profiteerde van gestuntel in de defensie van Cluj. Tien minuten voor het eindsignaal dankte Dudelange Giedrius Arlauskis. De doelman van Cluj zag een vrije trap via de paal en zijn hoofd in zijn eigen doel belanden.

De uitgangspositie is uitstekend van Dudelange. Over een week wacht in Roemenië de return en kan de mini-club die vrijdag erna zomaar in de koker komen voor de loting van de groepsfase.

Ben jij de beste voetbalkenner van FCUpdate.nl? Speel dan mee GRATIS mee in onze subleague als voetbalmanager en win mooie prijzen!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen