Van Wolfswinkel van grote waarde, Atalanta scoort niet

23 augustus 2018, 22:09

Ricky van Wolfswinkel heeft een Europese afgang voor FC Basel voorkomen. Dankzij twee doelpunten van de Nederlander wonnen de Zwitsers, die in de vorige voorronde Vitesse uitschakelden, met 3-2 van Apollon Limassol uit Cyprus. Het Nederlands getinte Atalanta speelde gelijk tegen FC Kopenhagen (0-0).

FC Basel - Apollon Limassol 3-2

Basel speelde met vuur tegen de Cyprioten. Na de 1-0 van Van Wolfswinkel, die een van richting veranderd schot binnenwerkte, draaide Apollon de rollen om. Anton Maglica en Fotis Papoulis brachten met hun doelpunten de ploeg van trainer Marcel Koller serieus aan het wankelen. Die Cypriotische stunt werd voorkomen door onder andere Van Wolfswinkel. Met zijn hoofd produceerde hij de gelijkmaker. Eray Cümart zorgde er in de slotfase voor dat Basel volgende week in ieder geval met een overwinning naar Cyprus reist. Maar door die twee uitdoelpunten van Apollon moet Basel vol aan de bak.

Atalanta - FC Kopenhagen 0-0

Atalanta stond vorig seizoen in de knock-outfase van de Europa League, maar moet deze editie eerst de poulefase maar eens zien te halen. Dat wordt een moeilijke klus na het doelpuntloze gelijkspel van donderdagavond tegen FC Kopenhagen. Hans Hateboer en Marten de Roon stonden beiden in de basis. Hateboer was met een lob dichtbij een doelpunt voor Atalanta, dat ook een goal wegens buitenspel afgekeurd zag worden. Robin Gosens, die in het verleden voor Heracles Almelo speelde, kreeg ook een mogelijkheid om Atalanta aan een zege te helpen. Het doelpunt bleef echter uit en moeten de Italianen het karwei volgende week op Deense bodem zien te klaren.

Lees ook: Sleegers scoort bij gelijkspel Trencin tegen Larnaca

Ben jij de beste voetbalkenner van FCUpdate.nl? Speel dan mee GRATIS mee in onze subleague als voetbalmanager en win mooie prijzen!

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen