Balotelli kon naar Marseille en China: "Ik had vijf aanbiedingen"

23 augustus 2018, 21:48

Alles leek erop dat Mario Balotelli zou vertrekken bij OGC Nice, maar de excentrieke Italiaan besloot deze week de Franse club trouw te blijven. In eerste instantie wilde de spits ook vertrekken. Dat werd voorkomen door een goed gesprek met Patrick Vieira, die Lucien Favre deze zomer opvolgde bij Nice. Balotelli kon onder andere naar Olympique Marseille en China.

"Na afloop van vorig seizoen was het mijn bedoeling om te vertrekken. De voorzitter en de club waren ervan op de hoogte", zegt Balotelli in gesprek met OGCNice TV. "Misschien was ik er aan het einde van het seizoen wel even klaar mee. Maar de sfeer is hier altijd goed geweest, ook het leven, de club en mijn ploeggenoten. Ik heb hier nog een contract voor een jaar, dus besloot ik te blijven."

Vieira speelde een grote rol in het besluit van Super Mario om tóch te blijven. "Absoluut. Hij heeft voor tachtig procent mijn gedachten veranderd. Ik sprak met de voorzitter en Patrick. De manier waarop ze met mij spraken, deed mij goed. Het was toch beter om te blijven, want ik weet dat ik het hier goed heb. Het is een risico om nu van club te veranderen."

Clubs stonden voor Balotelli in de rij. "Ik had vijf concrete aanbiedingen. Ik had een voorstel uit Marseille. Dat was een van de vijf clubs. Zij spelen Europees voetbal, Nice niet. Daarom beschouwde ik ze als optie. Ik had ook een heel goed aanbod uit China. Dat heb ik geweigerd. Ik hou van het voetbal en heb nu twee belangrijke jaren voor de boeg, want ik wil naar het EK en dat wordt als ik in China ga spelen."

Ben jij de beste voetbalkenner van FCUpdate.nl? Speel dan mee GRATIS mee in onze subleague als voetbalmanager en win mooie prijzen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen