Van Overeem moet vrezen voor zwaardere schorsing

23 augustus 2018, 21:07

Joris van Overeem moet vrezen voor een zwaardere schorsing voor zijn rode kaart tegen PEC Zwolle. De FC Utrecht-middenvelder ging deze week niet akkoord met de strafeis, waarna de aanklager betaald voetbal van de KNVB donderdag de straf verhoogde. Het schikkingsvoorstel was drie wedstrijden schorsing, waarvan één voorwaardelijk. Tijdens de zitting in Zeist eiste de aanklager drie duels onvoorwaardelijk, meldt het Algemeen Dagblad, dat aanwezig was.

Van Overeem zette zondag in het competitieduel tussen Utrecht en PEC Zwolle zijn voet op de enkel van Clint Leemans. Van opzet was geen sprake, zo betoogde Leemans donderdag ook in een schriftelijke verklaring. Arbiter Martin van den Kerkhof deelde zondag aanvankelijk een gele kaart uit, maar op advies van videoref Christiaan Bax en na het zien van de videobeelden trok hij een rode kaart. De arbitrage vond en vindt dat er sprake was van ernstig gevaarlijk spel.

De aanklager steunt die beslissing en snapt niet waarom Utrecht en Van Overeem in beroep gingen, schrijft het AD. Waar de aanklager de straf verhoogde, ging Utrecht voor twee wedstrijden schorsing waarvan één voorwaardelijk. De club meent dat de VAR nooit had mogen ingrijpen, omdat er geen duidelijke fout van de scheidsrechter aan vooraf ging. Dat is een voorwaarde voordat de videoref in actie mag komen. Volgens Utrecht was geel voldoende geweest.

Utrecht en Van Overeem horen vrijdagochtend tussen 9.00 uur en 10.00 uur wat daadwerkelijk de straf wordt. Met de verhoogde eis staan de duels met VVV-Venlo, Fortuna Sittard en FC Emmen op de tocht.

Ben jij de beste voetbalkenner van FCUpdate.nl? Speel dan mee GRATIS mee in onze subleague als voetbalmanager en win mooie prijzen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen