Buijs meteen onder druk: "Dat is normaal, bij elke club is er druk"

23 augustus 2018, 10:14

FC Groningen is het seizoen tegenvallend begonnen. Zowel het duel met Vitesse (5-1) als het duel met Willem II (0-1) ging verloren, waardoor de Groningers zijn terug te vinden op de laatste plaats. Het is meteen alle hens aan dek voor Danny Buijs, die in noorden aan zijn eerste trainersklus in het betaald voetbal is begonnen. Zaterdag hoopt Groningen de rode lantaarn over te dragen.

Dan nemen de Groningers het in Doetinchem op tegen De Graafschap. Een nederlaag op De Vijverberg zou de start van een crisis in kunnen luiden. "Of ik druk voel?", vraagt Buijs zich hardop af in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Ja, maar dat voelde ik ook toen ik hier begon. Dat is normaal. Bij elke club is er druk. Je moet oppassen dat dit werk je niet 24 uur per dag in beslag neemt."

Buijs was voor hij bij Groningen aan de slag ging trainer van Kozakken Boys. "Dit is mijn eerste job bij een profclub. Ik ben in sommige situaties nog zoekende. Het is niet zo dat ik deze klus zwaar heb onderschat, maar duidelijk is wel dat trainer zijn bij een profclub meer is dan alleen trainingen geven en wedstrijden coachen.''

Groningen is niet van het kaliber FC Utrecht, Vitesse en AZ, denkt Buijs. "Maar daaronder zit een grote groep clubs waarin de verschillen klein zijn. Daar horen wij bij. Dan is het maar net: wie heeft een topjaar? Bij wie zit het mee? Wie kan zijn beste spelers behouden en de verwachtingen het beste managen?"

Ben jij de beste voetbalkenner van FCUpdate.nl? Speel dan mee GRATIS mee in onze subleague als voetbalmanager en win mooie prijzen!

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen