Ajax stalt Siem de Jong voor een jaar bij Sydney FC

Ajax stalt Siem de Jong voor een jaar bij Sydney FC

23 augustus 2018 – Siem de Jong gaat per direct aan de slag voor Sydney FC. De Australiërs huren de 29-jarige middenvelder voor één seizoen van Ajax. In navolging van de Australische club hebben ook de Amsterdammers het nieuws wereldkundig gemaakt.Dat De Jong op huurbasis naar Australië vertrekt, zat er al een tijdje aan te komen. Door de hevige concurrentie op het middenveld is de zesvoudig Oranje-international overbodig in Amsterdam. De Jong werd onlangs al in verband gebracht met een tijdelijke overgang naar Sydney. In de nacht van woensdag op donderdag is alles rondgekomen.

In Australië hoopt De Jong succesvol te zijn, zegt hij via de officiële kanalen van zijn nieuwe werkgever. "Ik zie veel vergelijkingen tussen Sydney FC en Ajax. Ze zetten beide de toon in hun competitie en ze hebben de reputatie om veel prijzen te winnen. Ik wil niets anders dan hier successen boeken en het team helpen om dit seizoen alle mogelijke prijzen te winnen."

Na een afwezigheid van drie jaar keerde De Jong een jaar geleden terug bij Ajax. Zijn verblijf in Amsterdam werd echter niet wat ervan werd verwacht. De middenvelder slaagde er bij zowel Marcel Keizer als Erik ten Hag niet in om een basisplaats te veroveren. Medio 2020 loopt zijn contract bij Ajax af.

Ben jij de beste voetbalkenner van FCUpdate.nl? Speel dan mee GRATIS mee in onze subleague als voetbalmanager en win mooie prijzen!

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 9 juli 2020

  2. woensdag 8 juli 2020