Ten Hag: "Het is zonde dat we na rust niet de 4-1 maken"

23 augustus 2018, 07:35   Bijgewerkt: 23 augustus 2018, 07:51

Erik ten Hag kan na de zege van Ajax op Dinamo Kiev niets anders dan tevreden zijn. De Amsterdammers verschaften zich woensdagavond een prima uitgangspositie door de eerste wedstrijd van het tweeluik met 3-1 te winnen. Hoewel Ten Hag vol lof over zijn ploeg spreekt, knaagt het toch een beetje dat na rust geen vierde treffer volgde.

De uitgangspositie is hoe dan ook prima, vindt Ten Hag. "Vooraf hadden we getekend voor 3-1, achteraf gezien had het ook 4-1 of 5-1 kunnen zijn, want we hebben nog twee keer het houtwerk geraakt. Dat is zonde, maar de uitgangspositie is goed", aldus de Ajax-trainer tegenover het clubkanaal.

Door blessureleed van David Neres koos Ten Hag ervoor om met Donny van de Beek te starten. De middenvelder maakte al na twee minuten het openingsdoelpunt. "Vooraf hadden we bepaald om gezien de formatie en speelwijze van Kiev met een extra middenvelder te spelen. Dat pakte heel goed uit. Kiev heeft een geweldige schakelploeg. Met Donny hebben we een extra middenvelder die ook nog kan penetreren."

Dinamo Kiev kwam na het vroege openingsdoelpunt snel op gelijke hoogte. "Dat was een mentale domper, maar daar moesten we ons overheen zetten. Na de tegengoal ging het wat stroef, maar daarna hervonden wij ons en maakten we de 2-1 en 3-1. Nogmaals: het is zonde dat we na rust niet de 4-1 maken."

Ajax en Dinamo Kiev spelen volgende week dinsdag de return in Oekraïne. De winnaar van het tweeluik kwalificeert zich voor de groepsfase van de Champions League.

Ben jij de beste voetbalkenner van FCUpdate.nl? Speel dan mee GRATIS mee in onze subleague als voetbalmanager en win mooie prijzen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen