Advocaat greep naast Ziyech: "Waren eigenlijk al rond"

22 augustus 2018, 21:32

Dick Advocaat was bijna de trainer geweest van Hakim Ziyech. Dat onthulde de oefenmeester bij Veronica, waar hij woensdag analyticus was tijdens de wedstrijd tussen Ajax en Dinamo Kiev. Ziyech leek in 2016 namelijk te transfereren van FC Twente naar Fenerbahçe, waar Advocaat destijds trainer was.

De spelmaker van Ajax leek twee jaar geleden naar Turkije te vertrekken. "Ik heb hem toen zelf gesproken en hij wilde zelf ook graag komen", vertelt Advocaat. Ajax liet destijds weten Ziyech niet nodig te hebben, maar toen kwam daar het tweeluik met FC Rostov in de voorrondes van de Champions League. "Ajax verloor toen en uiteindelijk ging hij naar Ajax. We waren eigenlijk al rond."

Advocaat was het afgelopen seizoen coach van Sparta Rotterdam en tikte daar de Ajacied even aan. "Toen hadden we het er nog even over. Waarschijnlijk zal het met het geld te maken hebben, maar het blijft een geweldige speler."

Ben jij de beste voetbalkenner van FCUpdate.nl? Speel dan mee GRATIS mee in onze subleague als voetbalmanager en win mooie prijzen!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen