Serie A dit weekend wederom in teken van ramp in Genua

22 augustus 2018, 19:10   Bijgewerkt: 22 augustus 2018, 19:15

Tijdens de tweede speelronde van de Serie A staan alle Italiaanse voetbalclubs wederom stil bij het drama in Genua. Daar stortte vorige week een verkeersbrug in, met 43 doden tot gevolg. Elke speler betreedt dit weekend het veld met de opdruk 'Genova nel cuore' (Genua in ons hart) op het shirt.

Afgelopen weekeinde stond de Serie A ook al stil bij het brugdrama. Voor het begin van alle wedstrijden in de openingsronde werd een minuut stilte gehouden. Ook droegen alle voetballers rouwbanden.

In tegenstelling tot afgelopen weekend komen de twee voetbalclubs uit Genua wel in actie. Sampdoria gaat op bezoek bij Udinese, terwijl Genoeg FCF in eigen huis Empoli ontvangt. Zaterdag waren de selecties van beide clubs aanwezig bij de staatsbegrafenis.

Tevens wordt er door de organisatie van de Serie A een fonds voor financiële steun opgericht. Serie A-voorzitter Gaetano Miccichè verklaart waarom. "Als blijk van medeleven en solidariteit met de slachtoffers van de tragedie in Genua."

Ben jij de beste voetbalkenner van FCUpdate.nl? Speel dan mee GRATIS mee in onze subleague als voetbalmanager en win mooie prijzen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen