UEFA onderscheidt Kashia vanwege inzet voor diversiteit

22 augustus 2018, 15:48

Guram Kashia heeft de eerste #EqualGameaward van de UEFA mogen ontvangen. De voetbalbond heeft deze onderscheiding in het leven geroepen voor spelers die zich inzetten voor diversiteit. De Georgiër, die jarenlang aanvoerder was van Vitesse, ontving deze prijs omdat hij vorig jaar als captain van de Arnhemmers de aanvoerdersband in regenboogkleuren droeg. 

De actie van Kashia, die net als andere Eredivisie-aanvoerders toen met een band in de regenboogkleuren voetbalde, werd hem afgelopen seizoen in zijn thuisland niet in dank afgenomen. Boze tongen lieten zelfs weten dat de inmiddels 31-jarige verdediger afscheid moest nemen van de nationale ploeg, maar daar wilde Kashia niets van weten en gaf aan geen seconde spijt te hebben gehad van zijn actie.

UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin lichtte de onderscheiding voor de huidige mandekker van het Amerikaanse San José Earthquakes toe. "Hoewel zijn acties bedreigingen en beledigingen tot gevolg hadden van vele groepen, bleef hij achter tolerantie en acceptatie staan. Ik feliciteer Guram voor zijn sterke karakter en zijn moed."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen