Koeman: "Frenkie de Jong ontwikkelt zich erg goed"

22 augustus 2018, 15:32

Een Oranje-oproep voor Frenkie de Jong zat er al een tijd aan te komen. Woensdag debuteerde de 21-jarige Ajacied in de voorselectie van het Nederlands elftal, dat toewerkt naar de interlands tegen Peru en Frankrijk. "Ik geloof ook niet dat het een verrassing is", aldus bondscoach Ronald Koeman.

"Hij ontwikkelt zich erg goed", zegt Koeman over De Jong tegen OnsOranje. "In voorgaande situaties was hij geblesseerd. Anders was hij er in die periodes ook al bij geweest, zeker in de voorselectie." In de voorgaande vier interlands zag de bondscoach wel de nodige andere spelers aan het werk. "We hebben een duidelijke evaluatie gehad. Een aantal dingen ging goed, een aantal dingen moet ook absoluut verbeteren."

De afgelopen interlands stonden in het teken van uitproberen, met de komende wedstrijden breekt een nieuwe cyclus aan die gericht is op het EK 2020. Koeman gaat verder met het 5-3-2-systeem cq. 3-5-2-systeem. "We willen nog twee dingen 'uitproberen'. Uitproberen is het slechte woord, maar wel dat we iets kunnen veranderen om het systeem beter in te vullen. Daar is tijd voor nodig, maar dat is er weinig."

Op donderdag 6 september wacht Peru, drie dagen later speelt Oranje voor de Nations League in Parijs tegen Frankrijk. "Het is logisch dat de wedstrijd tegen Peru in het teken staat van het afscheid van Wesley (Sneijder, red.). Aan de andere kant, omdat we niet veel bij elkaar zijn, is de rest allemaal gericht op de wedstrijd in de Nations League. Dat is absoluut een uitdaging, Frankrijk is de wereldkampioen. Dat is geen oefenwedstrijd meer. Het gaat om de punten, geld en de positie op de ranglijst."

Lees ook: Frenkie de Jong debuteert in de voorselectie van Oranje

Ben jij de beste voetbalkenner van FCUpdate.nl? Speel dan mee GRATIS mee in onze subleague als voetbalmanager en win mooie prijzen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen