Voor de transfervrije Velthuizen lonkt een contract bij AZ

22 augustus 2018, 13:53

John van den Brom is tevreden over de proefperiode van Piet Velthuizen (31) bij AZ. De Alkmaarders zoeken een vervanger voor de langdurig geblesseerde Rody de Boer. De clubloze Velthuizen, die de afgelopen dagen meetrainde, lijkt topkandidaat. Beide partijen gaan de afgelopen dagen eerst met elkaar evalueren.

"Als het voor beide naar tevredenheid is verlopen, geven wij dat door aan Max Huiberts (directeur voetbalzaken, red.) en gaan we kijken of er een oplossing te vinden is", zegt Van den Brom tegen AZ TV. "Feit is wel dat we lange tijd zonder Rody zitten. Je praat dan wel over vier tot zes maanden. Wat dat betreft is het goed dat er iemand bijkomt, bij Marco Bizot, Jasper Schendelaar en Mees Bakker, de keepers die we al hebben. Ook in relatie met Jong AZ, dat natuurlijk ook een keeper moet hebben."

Van den Brom zet de deur voor Velthuizen wagenwijd open om die vacature in te vullen. "Er is ruimte voor een ervaren keeper. Dat zou Piet zomaar kunnen worden. Ik ken Piet al heel lang. Je ziet dat hij nog niet topfit is, maar dat kan ook niet als je niet elke dag hebt getraind. We hebben nu gezien hoe ver hij is. We moeten kijken of dat voldoende is om topfit te raken, zodat we weten dat Piet een goede stand-in voor Marco is."

Velthuizen is transfervrij nadat hij afgelopen winter vertrok bij Omonia Nicosia. Daarvoor kwam hij onder andere uit voor Vitesse, Hérucles Alicante en Hapoel Haifa.

Ben jij de beste voetbalkenner van FCUpdate.nl? Speel dan mee GRATIS mee in onze subleague als voetbalmanager en win mooie prijzen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen