Frenkie de Jong debuteert in de voorselectie van Oranje

22 augustus 2018, 12:09   Bijgewerkt: 22 augustus 2018, 18:55

Ajacied Frenkie de Jong zit voor het eerst in de voorselectie van het Nederlands elftal. Oranje speelt volgende maand interlands tegen Peru en Frankrijk (Nations League). De wedstrijd tegen Peru staat in het teken van het afscheid van recordinternational Wesley Sneijder. Voor die duels komen 34 spelers in aanmerking. In vergelijking met de vorige voorselectie ontbreken Jeffrey Bruma, Karim Rekik en de als international gestopte Bas Dost.

De 21-jarige De Jong werd al een tijd genoemd bij het Nederlands elftal. Door zijn blessure van vorig seizoen kon bondscoach Ronald Koeman hem niet selecteren. Bij Ajax maakte het talent indruk als inschuivende centrale verdediger, maar speelt hij zelf het liefst op het middenveld. De laatste wedstrijden van Ajax gebruikt Erik ten Hag hem ook op het middenveld.

Verder is er ook plek voor Timothy Fosu-Mensah en Kenny Tete, die tijdens de vorige voorselectie nog ontbraken. Donny van de Beek, die bij Ajax zijn basisplaats is verloren maar in het oefenduel met Portugal nog ijzersterk speelde, zit wel 'gewoon' bij de selectie. Met vier spelers is Ajax hofleverancier voor de selectie van Koeman.

Later hoort De Jong of hij ook tot de definitieve selectie behoort. Op donderdag 6 september oefent Oranje in de Johan Cruijff ArenA tegen Peru. Tijdens deze wedstrijd wordt afscheid genomen van Sneijder, die 133 interlands speelde. Het treffen met de Zuid-Amerikanen is zijn laatste wedstrijd. Drie dagen later trapt Oranje de gloednieuwe Nations League af in Parijs tegen wereldkampioen Frankrijk.

Volledige voorselectie:

Keepers: Marco Bizot (AZ), Jasper Cillessen (Barcelona), Sergio Padt (FC Groningen), Jeroen Zoet (PSV)

Verdedigers: Patrick van Aanholt (Crystal Palace), Nathan Aké (Bournemouth), Virgil van Dijk (Liverpool), Daley Blind (Ajax), Hans Hateboer (Atalanta Bergamo), Timothy Fosu-Mensah, Daryl Janmaat (Watford), Terence Kongolo (Huddersfield Town), Matthijs de Ligt (Ajax), Stefan de Vrij (Internationale), Kenny Tete (Olympique Lyon)

Middenvelders: Donny van de Beek (Ajax), Frenkie de Jong (Ajax), Davy Pröpper (Brighton & Hove Albion), Marten de Roon (Atalanta Bergamo), Wesley Sneijder (Al-Gharafa), Kevin Strootman (AS Roma), Guus Til (AZ), Tonny Vilhena (Feyenoord), Ruud Vormer (Club Brugge), Georginio Wijnaldum (Liverpool)

Aanvallers: Ryan Babel (Besiktas), Steven Berghuis (Feyenoord), Steven Bergwijn (PSV), Memphis Depay (Olympique Lyon), Eljero Elia (Basaksehir), Luuk de Jong (PSV), Justin Kluivert (AS Roma), Quincy Promes (Spartak Moskou), Wout Weghorst (Wolfsburg)

Ben jij de beste voetbalkenner van FCUpdate.nl? Speel dan mee GRATIS mee in onze subleague als voetbalmanager en win mooie prijzen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen