FIFA stelt de Uruguayaanse voetbalbond onder curatele

22 augustus 2018, 09:12   Bijgewerkt: 22 augustus 2018, 09:38

Opvallend nieuws vanuit de Uruguayaanse voetbalbond: de FIFA heeft de AUF vanaf heden onder curatele geplaatst. Niet omdat het in de financiële problemen zit, maar om te zorgen voor eerlijke en vrije verkiezingen voor de voorzittersstoel. De periode van streng toezicht zal duren tot en met 2019.

De FIFA heeft er geen vertrouwen in dat er op eerlijke wijze een opvolger wordt gevonden voor voorzitter Wilmar Valdez, die in juli onverwacht vertrok bij de AUF. Hoewel er meerdere kandidaten zich hadden aangemeld als opvolger, waren er twijfels over de oprechtheid bij hen. Enkele belangengroepen riepen daarop de steun in van de FIFA, die dat inmiddels dus heeft toegezegd.

Tijdens het WK in Rusland was van de onrust overigens nog weinig te merken: Uruguay werd pas in de kwartfinale uitgeschakeld door Frankrijk. Wel ging de nasleep van dat toernooi moeizaam: de succesvolle bondscoach Oscar Tabárez heeft zijn contract nog niet kunnen verlengen, waardoor zijn taken (voorlopig) zijn overgenomen door Fabian Coito. Met de tussenkomst van de FIFA moet de rust in het Zuid-Amerikaanse land snel terugkeren op het bestuurlijke niveau.

Ben jij de beste voetbalkenner van FCUpdate.nl? Speel dan mee GRATIS mee in onze subleague als voetbalmanager en win mooie prijzen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen