Winnend en wisselvallig PSV boekt goed resultaat bij BATE

21 augustus 2018, 22:58

PSV heeft in Wit-Rusland een uitstekende uitgangspositie verschaft voor de return van de play-offs voor de Champions League. Na een slecht eerste half uur kwamen de Eindhovenaren op achterstand. Pas na een pingel van Gastón Pereiro begon PSV te voetballen en het resulteerde de tweede helft in legio kansen, een uitstekende goal van Hirving Lozano, een fout van Jeroen Zoet en invaller Donyell Malen als matchwinner: 2-3.

Dat deed het lange tijd niet, want de Wit-Russen kregen kansen op de 2-0. Via Zoet en een redding op de lijn van Daniel Schwaab bleef de schade beperkt en plots was daar minuut 35: Bergwijn tikte de bal slim tegen de arm van Nemanje Milunovic, waarna Gastón Pereiro de 1-1 vanaf de stip binnenschoot. Het was het eerste dreigende moment van de PSV'ers, maar na de gelijkmaker ging het beter lopen. Hirving Lozano zag een kopbal van dichtbij gekeerd worden en luttele minuten voor rust kopte Luuk de Jong op de paal. Met een gelijke stand en een redelijk goed gevoel ging PSV rusten.

Wederom waren de Wit-Russen na een PSV-goal van de leg en kregen de bezoekers kansen op meer. Vooral Luuk de Jong mocht zich het uitblijven van de 1-3 aanrekenen. Na een sublieme steekpass van Bergwijn stond hij oog in oog met keeper Denis Scherbitsky, maar hij kegelde de bal werkelijk huizehoog over

PSV leek de 1-2 mee naar Eindhoven te nemen tot Zoet plots ging knoeien en de bal zomaar in de voeten van Aleksandr Hleb bokste. De ervaren Wit-Rus schoot raak en het treffen leek daardoor te eindigen in een gelijkspel. Daar dacht Donyell Malen anders over, want de invaller knikte luttele seconde na de gelijkmaker de 2-3 binnen en bezorgde PSV dan toch de winst in Wit-Rusland..

Met dit uitstekende resultaat heeft PSV de beste papieren voor de return. De Champions League lonkt, al had het er in de tweede helft best wat meer moeten maken en oogt het achterin niet altijd even zeker. 

Opstelling en beoordelingen*

PSV: Jeroen Zoet 7; Denzel Dumfries 6, Daniel Schwaab 6,5, Nick Viergever 5,5, Angeliño 6; Pablo Rosario 6,5 (90. Nicolas Isimat-Mirin -), Jorrit Hendrix 5,5, Gastón Pereiro 6,5 (82. Mauro Júnior -); Hirving Lozano 7 (86. Donyell Malen -), Luuk de Jong 6, Steven Bergwijn 6,5.

Man of the match: Hirving Lozano

*spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling 

Ben jij de beste voetbalkenner van FCUpdate.nl? Speel dan GRATIS mee in onze subleague als voetbalmanager en win mooie prijzen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen