Seedorf selecteert sterren niet omdat ze in China voetballen

21 augustus 2018, 22:16

Clarence Seedorf heeft bij het bekendmaken van zijn eerste selectie als bondscoach van Kameroen meteen paal en perk gesteld. De nieuwe keuzeheer, die assistentie krijgt van Patrick Kluivert, heeft Benjamin Moukandjo en Christian Bassogog niet opgeroepen omdat ze in de Chinese competitie actief zijn.

Beide spelers hadden vorig jaar een groot aandeel in de Afrika Cup-winst. Moukandjo (29 jaar) was de aanvoerder van de ploeg, terwijl Bassogog (22) werd uitgeroepen tot speler van het toernooi. "Goede jonge spelers voetballen niet in China of elders in Azië", licht Seedorf toe. "Ze moeten begrijpen dat als ze voor de meer lucratieve avonturen gaan, kansen bij de nationale ploeg uit zullen blijven."

Seedorf geeft daarmee een duidelijk statement af, maar wil het duo nog niet volledig afserveren. "De deur is voor niemand gesloten. We zijn op zoek naar gedisciplineerde en hardwerkende spelers. Als iemand in Azië of het Midden-Oosten van waarde kan zijn voor het team, roepen we die zeker op. Maar de beste spelers willen altijd voor de beste clubs in de beste competities spelen."

Kameroen speelt op 7 september tegen de Comoren. Andre Onana zit wel bij de selectie.

Ben jij de beste voetbalkenner van FCUpdate.nl? Speel dan GRATIS mee in onze subleague als voetbalmanager en win mooie prijzen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen