AZ bindt één van jongste spelers in eerste elftal ooit

21 augustus 2018, 20:14   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

AZ ziet toekomst in Jasper Schendelaar en heeft hem zodoende een nieuw contract laten tekenen. De zeventienjarige keeper is met de club een nieuw contract overeengekomen, met een looptijd tot 2021. AZ heeft de optie om het contract met twee jaar te verlengen.

In 2016 maakte Schendelaar tegen de Polderse Selectie zijn officieuze debuut voor AZ. Hij keepte op vijftienjarige leeftijd toen een helft voor de Alkmaarders. Hij werd daarmee een van de jongste spelers in het eerste elftal ooit. De jeugdinternational speelde afgelopen seizoen voor AZ Onder 19 en behoort dit seizoen tot de A-selectie.

"Jasper ontwikkelt zich goed en heeft de stap vanuit de AZ Jeugdopleiding naar de A-selectie gemaakt. Dat moest beloond worden met een beter contract", legt directeur voetbalzaken Max Huiberts uit. "Vandaar dat wij een nieuwe verbintenis overeengekomen zijn. Hij is allround en beheerst alle facetten goed. Maar zoals hij zelf al aangeeft, is er natuurlijk ruimte om dat door te ontwikkelen. Wij denken dat hij de potentie en mogelijkheden heeft om doelman van het eerste elftal te worden."

Ben jij de beste voetbalkenner van FCUpdate.nl? Speel dan mee GRATIS mee in onze subleague als voetbalmanager en win mooie prijzen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen