Roda JC vist op valreep naast Oekraïense spits Slavov

Roda JC vist op valreep naast Oekraïense spits Slavov

21 augustus 2018 – Een domper voor Roda JC. De Limburgers dachten Miroslav Slavov te kunnen presenteren als nieuwe aanwinst, maar kwamen bedrogen uit. De Oekraïense aanvaller blijkt geen Europees paspoort te hebben en is daardoor als niet-EU-speler te duur voor de club.De 27-jarige aanvaller verbond zich deze zomer aan VfR Aalen op het derde niveau van Duitsland, maar vertrok daar al snel weer. Toen hij hoorde dat hij voorlopig op de bank zou moeten zitten, was hij zo ontevreden dat hij vertrok. De lange spits kwam vervolgens in beeld bij Roda JC. De geboren Oekraïner groeide op in Oostenrijk. Roda dacht daardoor dat hij ook een Europees paspoort zou hebben, maar dat bleek niet het geval te zijn.

Daardoor moest Roda-directeur Harm van Veldhoven de deal afblazen. "Hij kan zowat in alle Europese landen spelen, behalve in Nederland", baalt hij in De Limburger. "Het was een vrij complexe zaak. Slavov woonde vanaf zijn vierde jaar in Oostenrijk en heeft in Frankrijk en Duitsland gespeeld, we zagen mogelijkheden. Maar het is gesmoord in de paperassen."

De spits baalt van de gang van zaken, zo laat hij volgens De Limburger optekenen in Footboom. "Op het laatste moment kwamen ze erachter dat ik alleen een Oekraïens paspoort heb, geen Oostenrijks. Toen ging het niet door. Terwijl ik er al zeker van was dat ik spoedig in Roda-shirt zou spelen."

Roda moet daardoor opnieuw de markt in de zoektocht naar een nieuwe spits.

Ben jij de beste voetbalkenner van FCUpdate.nl? Speel dan mee GRATIS mee in onze subleague als voetbalmanager en win mooie prijzen!

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. woensdag 20 maart 2019

  2. dinsdag 19 maart 2019