UEFA geeft Beckham de prestigieuze President's Award

21 augustus 2018, 16:40   Bijgewerkt: 21 augustus 2018, 16:46

David Beckham heeft van de UEFA een prestigieuze prijs gekregen: de voormalig middenvelder kreeg de President's Award. Dit is een bekroning voor oud-voetballers die een waardevolle bijdrage hebben geleverd aan de ontwikkeling van het voetbal. De inmiddels 43-jarige Engelsman, goed voor 115 interlands, is de opvolger van de Italiaan Francesco Totti. 

"David is een ware voetbalicoon van zijn generatie", legt UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin uit tijdens de uitreiking. "Ik heb voor David Beckham gekozen omdat hij een mondiale ambassadeur van het voetbal is. Hij promoot het voetbal en haar waarden tot in elke uithoek van de planeet. Met zijn onvermoeibare inzet voor humanitaire projecten over heel de wereld heeft hij de levens van vele kinderen verbeterd." 

De President's Award wordt uitgereikt sinds 1998, door de UEFA. Ook Nederlander Johan Cruijf en Frank Rijkaard krijgen deze prestigieuze prijs ooit uitgereikt. "Het is een eer voor mij om deze prijs te ontvangen. Ik ben blij de illustere lijst van spelers die deze prijs wonnen, te vervoegen", aldus Beckham. 

Ben jij de beste voetbalkenner van FCUpdate.nl? Speel dan mee GRATIS mee in onze subleague als voetbalmanager en win mooie prijzen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen