Ten Hag heeft vertrouwen in Ajax en bekritiseert Labyad

21 augustus 2018, 16:00   Bijgewerkt: 21 augustus 2018, 16:48

Erik ten Hag is vol vertrouwen dat Ajax een goed resultaat gaat boeken tijdens het heenduel met Dinamo Kiev. Ondanks dat David Neres ontbreekt in de Johan Cruijff ArenA, wil de oefenmeester de nul houden en het liefst zelf een doelpunt maken. "De Champions League is het ultieme. De spelers zijn ongelofelijk hongerig om uit te komen tegen clubs als Real Madrid en FC Barcelona en zich met hen te meten", aldus de coach over het belang van het miljardenbal. Verder had de coach stevige kritiek op aanwinst Labyad.

De Braziliaanse buitenspeler van Ajax was de meestbesproken man tijdens de persconferentie voorafgaand aan het duel in Amsterdam. Dat hij er niet bij is, is een groot gemis. "David heeft namelijk als een van de weinigen van nature diepte in zijn spel", legde Ten Hag het gemis uit. "Andere spelers moet je specifiek die opdracht geven, hem niet." Wie de vervanger wordt in de Johan Cruijff ArenA, wilde de coach niet kwijt. De kans lijkt groot dat Donny van de Beek het gaat worden, over Labyad was Ten Hag namelijk niet helemaal tevreden.

Dinamo Kiev

"Verdedigen zit in hun DNA. Een uiterst gedisciplineerde ploeg, die goed op de nul kan spelen en goed kan schakelen", wist de coach. "Ze hebben slechts één kans nodig, maar ik heb er alle vertrouwen in dat we een goed resultaat gaan bezoeken. Dat hebben we eerder tegen andere tegenstanders laten zien. We willen natuurlijk graag scoren, dan moeten zij in eigen stadion komen. Maar ook de nul is heel belangrijk."

Tegen Standard Luik ging Ajax in de slotfase erg frivool spelen, dat kan tegen Dinamo Kiev dodelijk zijn woensdagavond. Ten Hag: "Dat was heel menselijk, maar het blijft een aandachtspunt. Focus en concentratie. Wat dat betreft zullen we discipline moeten betrachten, want vorige week gingen we uit de posities lopen. Dan ben je erg kwetsbaar." Tegen de Belgische opponent stond het op dat moment echter al 3-0, waardoor het ook enigszins begrijpelijk was dat er gemakzucht optrad.

{image[328071][right-half][]}Kritiek

Voorts ging het ook nog over de kritiek op Ten Hag, die een week geleden er nog volop was voor het duel met Standard Luik. Twee overwinningen later lijkt die echter als sneeuw voor de zon verdwenen. "Het doet me weinig. De voetbalwereld is opportunistisch, dus dat kan ook zomaar weer veranderen. Al kan ik ook niet altijd alles langs me heengaan."

Anderzijds was er nu juist kritiek op het veld in de Johan Cruijff ArenA, dat er niet geweldig bij ligt. De selectie van Ajax trainde in elk geval op De Toekomst in plaats van in het stadion. "Dat maakt voor de voorbereiding weinig uit, maar het is wel te hopen dat het veld woensdagavond goed is. Dat is belangrijk voor ons spel", vond Ten Hag. Met een glimlach: "Hopelijk is het veld beter dan afgelopen weekend (In De Koel, kunstgrasveld, red.)."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen