Limbombe verkast voor miljoenen naar Nantes, NEC profiteert

Limbombe verkast voor miljoenen naar Nantes, NEC profiteert

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

21 augustus 2018 – Voormalig NEC-speler Anthony Limbombe maakt de overstap van het Belgische Club Brugge naar het Franse FC Nantes. Alleen de medische keuring moet nog definitief worden afgerond, maar dat lijkt een formaliteit. De Nijmegenaren profiteren mee van de overgang, waarmee zo'n tien miljoen euro is gemoeid. 

NEC heeft namelijk een doorverkoopclausule bedongen, toen ze hem in 2016 aan Brugge verkochten. In Frankrijk komt hij bij FC Nantes terecht bij de nummer negen van de Ligue 1 van vorig seizoen. Naar verluidt wordt de aanvaller, die in België tot een kleine zeventig wedstrijden kwam, de bestverdienende speler van zijn nieuwe club.

De vleugelaanvaller maakte zijn debuut op het hoogste niveau bij Racing Genk, maar brak daar nooit echt door. Na een verhuurperiode aan het inmiddels failliet verklaarde Lierse SK werd Limbombe verkocht aan NEC. In Nijmegen was de Belg twee seizoenen belangrijk en verdiende zo een transfer naar Brugge. Ook debuteerde hij voor de nationale ploeg van België, waar echter nog geen vervolg op is gekomen.

Voor NEC is het al met al een mooie transferzomer: eerder werd Arnaut Groeneveld al verkocht aan datzelfde Brugge, dat hem binnenhaalde als opvolger van Limbombé. Ook kreeg het een mooi bedrag voor Alireza Jahanbakhsh, die naar Brighton & Hove Albion vertrok.

Ben jij de beste voetbalkenner van FCUpdate.nl? Speel dan mee GRATIS mee in onze subleague als voetbalmanager en win mooie prijzen!

gerelateerd