Manchester City verkoopt overbodige Belg Denayer aan Lyon

21 augustus 2018, 11:50   Bijgewerkt: 21 augustus 2018, 12:27

Manchester City heeft Jason Denayer verkocht aan de Franse topclub Olympique Lyon. De verdediger kon bij The Citizens niet rekenen op een basisplaats: sterker nog hij speelde geen minuut voor de club die hij sinds 2014 diende. De club uit de derde stad van Frankrijk betaalt een bedrag van tien miljoen euro aan de Engelse landskampioen. De Belg tekent voor vier seizoenen.

Denayer is geboren in Congo en tekende in 2014 zijn eerste professionele contract bij City. In het seizoen 2014/2015 werd hij uitgeleend aan Celtic, waarmee hij kampioen van Schotland werd. Vervolgens kwam de Belg uit voor Galatasaray en Sunderland, eveneens op huurbasis. Met Celtic en Galatasaray speelde Denayer vijf wedstrijden in de Champions League. Tevens heeft hij acht interlands achter zijn naam staan voor de Rode Duivels. Afgelopen zomer was hij overigens niet met de ploeg van Roberto Martínez mee naar het WK in Rusland: hij speelde in 2016 zijn laatste interland. 

Olympique Lyon laat op haar officiële website weten verheugd te zijn met de komst van Denayer en denkt daarmee de verdediging voor komend seizoen rond te hebben. Lyon is deze zomer een stuk minder actief dan vorig jaar, toen onder anderen Bertrand Traoré, Marcelo, Kenny Tete overkwamen. De zomer daarvoor maakte Memphis Depay de overgang naar Frankrijk.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen