Turpin moet Ajax - Dinamo Kiev in goede banen zien te leiden

21 augustus 2018, 10:54   Bijgewerkt: 21 augustus 2018, 12:00

Ajax - Dinamo Kiev is woensdag in Franse handen. De UEFA heeft Clément Turpin aangesteld voor het duel in de laatste voorronde van de Champions League. Ajax speelt het heenduel om 21.00 uur in de Johan Cruijff ArenA. Voor Turpin is dat geen onbekend terrein. Hij floot in het verleden ook het veelbesproken duel tussen Feyenoord en AS Roma in 2015.

Turpin had in 2014 de leiding over de Europa League-wedstrijd die Ajax speelde tegen Red Bull Salzburg. De Amsterdammers verloren dat duel met 0-3. Turpin wordt komende woensdag geassisteerd door zijn landgenoten Ruddy Buquet en Nicolas Rainville. Guillaume Debart is de vierde official in de uitverkochte Johan Cruijff ArenA.

In februari 2015 floot Turpin Feyenoord - AS Roma. Dat duel legde hij stil, omdat supporters voorwerpen op het veld gooiden. Feyenoord werd voor dat duel ook gestraft vanwege het gooien van opblaasbananen. Dit werd als racistisch gedrag beschouwd. 

Op het afgelopen wereldkampioenschap floot Turpin slechts twee groepswedstrijden. De wedstrijden Uruguay - Saudi-Arabië (1-0) en Zwitserland - Costa Rica (2-2) waren in zijn handen.

Ben jij de beste voetbalkenner van FCUpdate.nl? Speel dan mee GRATIS mee in onze subleague als voetbalmanager en win mooie prijzen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen