Goede start helpt vernieuwd Almere City FC langs Jong AZ

Goede start helpt vernieuwd Almere City FC langs Jong AZ

20 augustus 2018 – Dankzij een uitstekend eerste halfuur heeft Almere City FC de volle buit gepakt bij Jong AZ. Tijdens het laatste duel van de eerste speelronde in de Eerste Divisie scoorden de bezoekers drie keer in de eerste dertig minuten. Omdat Jong AZ vervolgens beter in de wedstrijd kwam, mag Almere City niet mopperen met een 2-3 eindstand.Almere City investeerde deze zomer flink in de selectie en stelde met de Italiaan Michele Santoni een verrassende nieuwe coach aan als opvolger van Jack de Gier. In het eerste halfuur lieten de nieuwelingen zich meteen zien tegen Jong AZ. Na twaalf minuten kopte Niek Vossebelt uit een corner de 0-1 tegen de touwen en zes minuten later deed Tim Receveur hetzelfde. Ook de aanvoerder kopte raak uit een hoekschop en zorgde voor de 0-2. Toen Stijn Meijer, een achttienjarige spits van Almere City, na een halfuur ook de trekker overhaalde leek het duel al beslist.

Dat was echter niet zo. Almere kwam matig uit de kleedkamer en stond al in de 47ste minuut met tien man. Moustapha Seck veroorzaakte een penalty en kreeg rood bij Almere City, dat van geluk mocht spreken dat Jelle Duin over schoot vanaf elf meter. Toch werd het vervolgens alsnog spannend.

Een afstandsschot van Tijjani Reijnders viel in de 64ste minuut via de paal binnen, waardoor het ineens 1-3 stond. Jong AZ kreeg in de laatste fase van de wedstrijd kans op kans en zette Almere met de rug tegen de muur. Dat zorgde voor de 2-3 van Ferdy Druijf, die in de tweede minuut van de blessuretijd voor 2-3 zorgde. Die goal viel echter te laat om Almere City van de eerste driepunter van het seizoen af te houden.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. vrijdag 26 april 2019

  2. donderdag 25 april 2019