PSV wil naar Champions League: "Dit is beslist geen schoolreisje"

20 augustus 2018, 16:33

PSV moet de dubbele ontmoeting met BATE Borisov overleven om zich te plaatsen voor de groepsfase van de Champions League. Veel hangt af van het tweeluik met de Wit-Russen, zowel op sportief als financieel vlak. Toon Gerbrands legt uit waarom het zo belangrijk is dat PSV komend seizoen in het miljardenbal uitkomt.

"Voor een profclub is dit een heel belangrijke trip", begint de algemeen directeur van PSV zijn verhaal tegenover Omroep Brabant. "We kunnen ons seizoen in de Champions League of in de Europa League voortzetten. We willen op het hoogste niveau uitkomen, dus dit is beslist geen schoolreisje. Plaatsen we ons voor de Europa League, dan ontvangen wij bruto vijftien miljoen euro. Gaan we naar de Champions League, dan is dat bedrag 35 miljoen euro."

PSV speelt dinsdag in Wit-Rusland het eerste duel van het tweeluik met BATE Borisov. Acht dagen later volgt de return in Eindhoven. Plaatst PSV zich voor de Champions League, dan keren de Eindhovenaren na een jaar afwezigheid terug op het hoogste niveau. Ook Ajax kan zich plaatsen voor het miljardenbal. De Amsterdammers nemen het in de play-offs op tegen Dinamo Kiev.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen