Speler van de Week: Unnerstall maakt Ajax moedeloos

20 augustus 2018, 16:00

Lars Unnerstall is na Bryan Linssen de tweede Speler van de Week bij FCUpdate.nl. De doelman van VVV-Venlo kreeg na de tweede speelronde de voorkeur boven Mikhail Rosheuvel (NAC Breda) en Kristoffer Peterson (Heracles Almelo). De Heraclied werd voor de tweede keer op rij genomineerd, maar Unnerstall's optreden tegen Ajax sprong het meest in het oog.

Het leek er zaterdagavond lange tijd op dat Unnerstall PSV - die club die hem dit seizoen verhuurt aan VVV - een uitstekende dienst zou bewijzen. Op iedere Amsterdamse inzet had de Duitse doelman een antwoord. Moedeloos werden de Ajacieden ervan, totdat zij vlak voor tijd na ingrijpen van de VAR een strafschop kregen. Vanaf elf meter lukte het Dusan Tadic wél om Unnerstall te passeren, maar dat doet niets af aan de reddingen die de Duitser eerder verrichte. Het was aan de doelman te danken dat VVV-Venlo niet eerder en meer doelpunt(en) incasseerde. Acht maal keerde hij een Ajax-inzet.

Unnerstall is van onschatbare waarde voor VVV, dat dolgelukkig is dat de Duitser ook dit seizoen weer onder de lat staat in Venlo. De doelman wordt voor een jaar gehuurd van PSV, dat Unnerstall deze zomer transfervrij inlijfde en vervolgens direct verhuurde. In de openingswedstrijd tegen Willem II (0-1 winst) hield hij zijn doel schoon en bíjna slaagde hij erin om ook de tweede wedstrijd geen tegendoelpunt te krijgen. Niet slecht, zeker voor een doelman van VVV.

Het afgelopen seizoen moest Unnerstall in 32 wedstrijden 51 keer de bal uit het net vissen. Liefst 11 clubs kregen in het hele seizoen meer doelpunten om de oren dan de Duitser bij VVV. Het is duidelijk: de Limburgers hebben één van de betere keepers van de Eredivisie tot hun beschikking. Een grote luxe. Mocht Jeroen Zoet komend seizoen PSV wél verlaten, dan hebben zij met Unnerstall een doelman onder contract die zonder probleem zijn erfenis kan overnemen.

Uitleg Speler van de Week

Iedere Eredivisie-wedstrijd heeft een Man of the Match, van wie de drie met de hoogste beoordeling (zie de beoordelingen onder de verslagen van Eredivisie-wedstrijden) worden genomineerd. Via Twitter kun jij iedere speelronde je stem uitbrengen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen