Vierde official Teuben was voor even 'VAR' in Sittard

20 augustus 2018, 07:57

In Zeist is het blijkbaar nog even wennen dat Fortuna Sittard weer terug is in de Eredivisie. Het lukte de KNVB zaterdagavond namelijk niet om rechtstreeks contact te leggen met de VAR in Zeist, waardoor het contact via Stan Teuben ging. De vierde official had zijn handen zodoende vol tijdens het duel tussen PSV en Fortuna Sittard, waar de VAR via een telefoon communiceerde met Teuben.

"Het was niet ideaal, maar ik ben blij dat we deze oplossing hadden", aldus de vierde official tegenover het Eindhovens Dagblad. "Het begon rommelig, maar we hadden na een paar minuten alweer verbinding. Er zat nu alleen een schakeltje tussen." Om niet de hele wedstrijd met de telefoon aan zijn oor te hoeven staan, sloot hij de telefoon aan op zijn oortje.

Uiteindelijk was de VAR niet doorslaggevend in Sittard en scoorde PSV in de laatste minuten alsnog de winnende treffer. Helemaal volgens de regels en dus bleef de rol van Teuben, die vorig seizoen nog debuteerde als de jongste scheidsrechter in het betaalde voetbal, beperkt. Al vond hij dat niet erg. "Ik hoop dat het systeem de volgende wedstrijd weer naar behoren werkt."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen